Fudbal

Ludnica u grupi C: Šta Mesiju treba da ne ide kući

Ludnica u grupi C: Šta Mesiju treba da ne ide kući
Foto: Foto: Tanjug/AP | Ludnica u grupi C: Šta Mesiju treba da ne ide kući

Završeno je drugo kolo u grupi C u kojoj kolo prije kraja vlada velika neizvjesnost.

Leo Mesi je večeras odbio da otpleše posljednji ples (sa porazom bi ispali). Argentina je pobjedom nad Meksikom (2:0) ostala u životu, ali pred njom je sada još jedan susret biti ili ne biti.

Sve četiri selekcije računajući Poljsku i Saudijsku Arabiju mogu proći. Daleko u najtežoj situaciji je Meksiko, koji u posljednjem kolu mora pobijediti Saudijce sa četiri gola razlike da sigurno prođe bez obzira na ishod meča Argentina – Poljska. Dalje mogu i u slučaju bilo kakve pobjede, ali da Poljaci savladaju Argentince.

Kada je u pitanju Saudijska Arabija ona sigurno prolazi u slučaju bilo kakve pobjede protiv Meksika, a bod ih vodi u slučaju pobjede Poljske. Kada je u pitanju Poljska, ona prolazi i u slučaju pobjede i remija, a može i u slučaju poraza samo ukoliko Meksiko manjom razlikom pobijedi Saudijce.  Poljska ispada samo u slučaju poraza i pobjede Saudijske Arabije.

Kada je u pitanju dvostruki prvak svijeta računica je jasna. Sa pobjedom će „gaučosi“ vjerovatno biti prvi. Bod im ne garantira prolaz, a sa njim mogu proći u slučaju neriješenog ishoda u drugom meču ili ne baš ubjedljive pobjede Meksika. U slučaju poraza Argentina ispada.

Podsjetimo, u slučaju istog broja bodova na kraju se gleda gol razlika. Dakle, pred nama je nevjerovatno uzbudljivo treće kolo koje se igra 30. novembra. Poredak: Poljska 4 (2:0), Argentina 3 (3:2), Saudijska Arabija 3 (2:3), Meksiko 1 (0:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije