Svijet

Američki vojnici na rasističkom udaru: Drži se dalje od bijelih žena (VIDEO)

Američki vojnici na rasističkom udaru: Drži se dalje od bijelih žena (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Američki vojnici na rasističkom udaru: Drži se dalje od bijelih žena (VIDEO)

VARŠAVA - Korisnici društvenih medija u Poljskoj i svijetu su šokirani i ogorčeni nakon što je objavljen video na kojem se vidi kako muškarac verbalno uznemirava i rasistički vrijeđa američke vojnike.

Na snimku, koji je pogledan više od 1.3 miliona puta otkad je objavljen na Twitteru, može se vidjeti grupa uniformisanih pripadnika američke vojske kako šetaju trgovačkim centrom u Poljskoj.

Pojedinac koji snima video prati vojnike i počinje ih vrijeđati. Napadač ne zvuči kao Poljak i ima naglasak koji djeluje kao kanadski ili američki.

Uprkos tome što nije poljski državljanin, osoba koja snima nastavlja uznemiravati vojnike, govoreći im da nisu dobrodošli u Poljsku.

Pita ih jesu li došli "širiti sodomiju". Osoba koja snima nastavlja vrijeđati muškarce, fokusirajući se na tamnoputog muškarca i upozorava ga da se "drži dalje od bijelih žena".

Muškarac koji snima prati vojnike čak i iza vrata trgovačkog centra i nastavlja verbalno maltretirati muškarce. U tom trenutku, vojnik staje kao da će se obračunati s čovjekom koji snima. Drugi vojnik tada dopire do svog kolege i uvjerava ga da ignoriše napadača.

Direktor za odnose s medijima američke vojske Terens Keli rekao je da pregledaju video kako bi utvrdili autentičnost i pohvalio vojnike za način na koji su reagovali na situaciju.

"Američka vojska očekuje od svih vojnika da se pridržavaju vojne časti, kako na dužnosti tako i izvan nje. Pohvaljujemo sve vojnike koji pokazuju disciplinu i suzdržanost kada se suoče s provokativnim ponašanjem", poručio je Keli, prenosi "Klix".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije