Čovek koji je "posvađao" matematiku i logiku: Ko je Milimir Vujadinović koji je uspeo da održi šestu sednicu Odbora za ekologiju, pre nego što je peta počela 1Printskrin RTS

Čini se da je u režiji Srpske napredne stranke sve moguće, pa i ono što se kosi sa zdravim razumom.

I do sada smo bili svedoci da je moguće doktorirati pre završenih osnovnih studija, da je istovremeno moguće biti angažovan na čak sedam radnih mesta, a poslednjeg radnog dana ove nedelje naprednjaci su pokazali da nije nemoguće održati šestu sednicu skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine, pre pete sednice.

Matematika i logika u slučaju SNS ne igraju neku veliku ulogu, kada postoji zacrtani cilj. A cilj je u ovom slučaju bio da se spreči Aleksandar Jovanović Ćuta da, sa stručnjacima i meštanima Gornjih Nedeljica održi sednicu Odbora u Loznici na kojoj bi se čulo kolika je štetnost eksploatacije litijuma.

Naravno šeste sednice, pre pete ne bi bi bilo da nije bilo Milimira Vujadinovića, zamenika predsednika skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine, koji je tu sednicu zakazao i održao. Uspeo je Vujadinovć i da u tri poslanička mandata, koliko je u parlamentu Srbije, od dosta ćutljivog parlamentarca, postane napredjnjačka skupštinska zvezda u usponu.

Njegov uspon praktično je počeo decembra prošle godine kada je sa stamenom sigurnošću ustvrdio da opozicija ima plan za sledeću godinu.

https://rs.n1info.com/vesti/poslanik-sns-o-planu-opozicije/

A taj plan je, kako je rekao – „uzeti život predsedniku ili nekom njegovom članu porodice i tako se domoći vlasti“.

Vujadinović je tada govorio šta je sve vlast dobro uradila i u delu skupštinskog zasedanja u kojem poslanici traže obaveštenja od nadležnih institucija, postavio pitanje, kako je rekao, „narodu“.

„Narode Srbije, vidiš li šta su radili i šta smo mi radili. Narode, šta misliš o njima i kakvu sledeću Novu godinu i Božić misliš da čekaš i sa kim? Kakve planove imamo mi, a kakve oni drugi“, pitao je poslanik Vujadinović i rekao da će odgovor čekati početkom aprila.

I dočekao ga je. Ponovo se našao na izbornoj listi Srpske napredne stranke i to u trenucima kada su veće udarne pesnice naprednjaka, poput Srbislava Filipovića, mladog Kebare i Langure ispale iz kombinacije i sa liste SNS. Vujadinović je izabran za zamenika predsednika u dva skupštinska odbora Odbor za dijasporu i Odbor za zaštitu životne sredine. Na čelu ovih odbora je opozicija, a Vujadinović je tu imenovan kao savršeni korektor.

https://rs.n1info.com/vesti/a376942-poslanik-sns-peti-oktobar-kao-paljenje-rajhstaga/

Doduše u prošlom sazivu bio je predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu, ali je parlament bio jednopartijski i nije postojala bojazan da neko „iskoči sa nekim predlogom“, koji bio narušio sklad naprednjačke vlasti. Kao predsednik odbora za dijasporu kritikovao je Bakira Izetbegovića tvrdeći da je njegova politika zasnovana na islamskom fundamentalizmu, Zdravka Krivokapića, tadašnjeg crnogorskog premijera za čiju politiku je tvrdio da je šizofrena, dok je Aleksu Bečića podsećao da njegovi rođaci žive u Srbiji i da se slobodno kreću i stiču dvojno državljanstvo.

Ovaj kršni Hercegovac koji je 1979. godine rođen u Mostaru tokom svoja tri poslanička mandata nastojao je da kritikom nadjača opoziciju, ali do prošlogodišnjeg obraćanja narodu iz parlamenta, gotovo nijedan njegov govor, osim jednog, nije izazvao ni negodovanje ni aplauze. Govor kojim je zaradio aplauz svojih istomišljenika bilo je njegovo poređenje 5. oktobra 2 000. godine sa Hitlerovim paljenjem Rajhstaga 1933. godine.

„Podsetiću vas, prosto jedan istorijski podatak, 27. februara 1933. godine Hitler je zapalio državni parlament da bi tada preuzeo neograničenu vlast i neograničena prava“, rekao je Vujadinović i dodao da se „isto to desilo i njima“ 5. oktobra 2000. godine. Ovim govorom Vujadinović je obezbedio drugi poslanički mandat, kao što je govorom iz decembra prošle godine u biografiju upisao i treći mandat, a na poslednjoj naprednjačkoj izbornoj listi bio je na visokom 46 mestu..

„Za sve što sam prošao do sada, a i ono što je ispred mene, zahvalnost dugujem mojoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS), srpskom narodu, ali i onima koji me vole i koje volim, onima čija mi je jedna riječ podrške ili jedno obično “bravo” davalo krila i podstrek za dalje i bila dovoljna i nagrada i motiv za dalje. Živjela majka Srbija – naveo je Vujadinović, nakon poslednjeg polagaja zakletve u parlamentu.

Milimir Vujadinović bio je narodni poslanik od 2016. do 2020, od 2020. do 2022. godine, a poslanik je i u najnovijem sazivu .
Tokom prošlog saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima proveo je 595 sati, 48 puta se obraćao u plenumu, dva puta učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja i u traženju obaveštenja i objašnjenja. Zabeleženo je da je u parlamentu za sve predloge vlade glasao „za“.

Rođen 1979. godine u Mostaru. Završio je Ekonomski fakultet u Subotici, smer marketing-menadžment. U periodu od 2007. do 2013. godine radio je u kompaniji Telus a.d. Beograd, Izvršna jedinica Subotica, na pozicijama stjuart i predradnik. Od 2013. do 2016. bio je član Gradskog veća Subotice zadužen za socijalnu zaštitu. Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke i živi u Subotici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari