Muškarac sa kruzera pao u more, sestra tek sutradan prijavila njegov nestanak: Objavljen snimak dramatičnog spasavanja (VIDEO)

26.11.2022

15:59

0

Više od 15 sati plutao je u Meksičkom zalivu

Muškarac sa kruzera pao u more, sestra tek sutradan prijavila njegov nestanak: Objavljen snimak dramatičnog spasavanja (VIDEO)
Spasavanje putnika kruzera - Copyright Printscreen Twitter

Dramatični snimak koji je napravila Američka obalska straža (USCG) počeo je da se širi društvenim mrežama, a prikazuje trenutak kada je spasen putnik koji je nakon pada sa kruzera više od 15 sati plutao sam u Meksičkom zalivu.

Ovaj 28-godišnji muškarac pronađen je 30 kilometara južno od Jugozapadnog prolaza Luizijane oko 20.25. Njegova sestra u četvrtak je prijavila njegov nestanak sa broda Carnival Cruise koji je plovio za Kozumel u Meksiko.

Prema USCG, primetili su ga članovi posade na teretnom brodu Krinis, koji je tada pozvao helikopter u pomoć.

U snimku koji je nastao prilikom spasavanja vidi se da muškarac koji mahnito maše rukama prema helikopteru dok se bori da drži glavu iznad površine vode, okružen potpunim mrakom.

U crno-belom snimku deluje kao da se vidi kako pripadnik silazi iz helikoptera u vodu da podigne čoveka na sigurno. Članovi spasilačkog tima mogu se čuti kako razgovaraju jedni s drugima, uglavnom tiho, preko radija.

- On je na pola puta - kaže jedan gardist dok se osvetljena figura približava avionu preko užeta.

 

 

Muškarac, čiji identitet tek treba da bude objavljen, bio je u baru kruzera u 23 sata u sredu uveče sa sestrom, a nakon toga je otišao u toalet i više se nije vratio, preneo je Si-En-En.

Sestra nije prijavila njegov nestanak zvaničnicima krstarenja sve do sledećeg popodneva, što je primoralo brod da se vrati nazad u Nju Orleans.

Obalska straža je obaveštena oko 14.30 i odmah je pokrenula potragu, pretražujući 300 kilometara otvorenog okeana.

Locirali su ga oko 6 sati kasnije u vodi temeperature 21 stepen, a kako je u njoj proveo više od 15 sati, pokazivao je znake hipotermije, šoka i dehidracije, pa je prevezen u bolnicu u Nju Orleansu, gde su zvaničnici obalske straže rekli da je u stabilnom stanju.

Čovek je rekao spasiocima da nije siguran kako je pao u more, ali je potvrdio da je bio na kruzeru. Nije sasvim jasno gde je i kada je upao u vodu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike