Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Грујић и Максимовић: Сад сложније и јаче него икад

„Када нас је окупио јуче „на центру“ уочи тренинга, селектор нам је рекао да нема гледања уназад и да сада морамо да будемо јачи и сложнији него икад“, изјавио је српски фудбалски репрезентативац Марко Грујић.
Фото: WikimediaCommons/Oleg Bkhambri

„После пораза се тешко спава, ујутро су осећања помешана, али сваки наредни дан се окреће нови лист, нема освртања назад“, рекао је Грујић на конференцији за медије и додао да је спреман да замени Сергеја Милинковића-Савића, уколико фудбалер Лација не буде био спреман.

Уз Грујића на конференцији за медије био је и Немања Максимовић, још један члан шампионског тима са Новог Зеланда, када су такође изгубили прву утакмицу, а потом стигли до титуле.

„Знали смо да треба да останемо заједно, будемо тим и после смо смо све победили и постали прваци света. Исто је и сада, али даћено све од себе да победимо Камерун и Швајцарску и прођемо даље“, истакао је Максимовић.

Грујић се надовезао на речи саиграча и нагласио да кад екипа има квалитет, хемију, увек се све врати.

„Тако је било на Новом Зеланду, показали смо када је важно да можемо, и против Португала у Лисабону и Норвешке у Ослу“, рекао је фудбалер Порта.

Двојица српских офанзиваца сложили су се да Србија против Камеруна не сме да уђе у „физичку борбу“ и најавили да ће се пресудна борба водити на средини терена.

„Издвојио бих Ангису из Наполија, сјајан је играч, најважније је да узмемо лопту“, навео је Грујић.

„Камерун има квалитет, чим је на Мундијалу, али верујем да можемо да наметнемо наш ритам и освојимо бодове“, поручио је Максимовић.

Извештач агенције АП изашао је из спортских оквира и поставио питање српским репрезентативцима да прокоментаришу изјаве званичника тзв. Косова о застави „Нема предаје“ у свлачионици Србије уочи меча против Бразила, али портпарол ФС С Милан Вуковић није дозволио причу на ту тему, у складу са правилницима ФИФА.

Laković: Emotivno sam vezan za ovu generaciju

 

Преузмите андроид апликацију.