MUP se oglasio povodom zaplene 100 kilograma kokaina: Spektakularna akcija izvedena u Holandiji (FOTO)

26.11.2022

15:47 >> 15:52

0

Autor: 24sedam

Akcija sprovedena u saradnji sa bezbednosnim službama iz nekoliko država Evorpske unije

MUP se oglasio povodom zaplene 100 kilograma kokaina: Spektakularna akcija izvedena u Holandiji (FOTO)
Zaplena 100 kilograma kokaina - Copyright Foto: MUP Srbije

U koordinisanoj međunarodnoj akciji Bezbednosno informativne agencije, MUP-a Srbije i tužilaštva, u saradnji sa bezbednosnim službama iz nekoliko država Evorpske unije zaplenjeno je 100 kg kokaina.

Ubrzo posle saznanja, MUP se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti:

- U međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbednosno- informativne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova PU za grad Beograd, u koordinaciji sa inostranim partnerskim službama Europolom i Eurodžastom, u zajedničkoj akciji u Belgiji zaplenjeno je preko 100 kilograma opojne droge kokain, čija ulična vrednost iznosi više od 10 miliona evra.

U ovoj akciji u Holandiji uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani D.R. (28) i D.P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih dela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe srpski državljani S.K. (36), Đ.D. (32), J.V. (33), jedno NN lice, kao i državljanin BiH S.Đ. (42).

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin V.V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija nastavlja sa koordinisanim radom na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organizovane kriminalne grupe - ističe se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike