Najnovije vesti
Vesti Svet
"ŽELEO BIH DA TO BUDE NEKO RAZUMAN" Mask otkrio kog republikanca bi podržao na izborima 2024, a NIJE TRAMP

"ŽELEO BIH DA TO BUDE NEKO RAZUMAN" Mask otkrio kog republikanca bi podržao na izborima 2024, a NIJE TRAMP

Američki milijarder Ilon Mask izjavio je danas da bi podržao guvernera Floride, republikanca Rona DeSantisa na predsedničkim izborima 2024. godine, ukoliko se bude kandidovao.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ilon Mask Foto: Brendan Smialowski / Zuma Press / Profimedia
Ilon Mask

DeSantis je ranije ovog meseca pobedio demokratu Čarlija Krista za više od 20 odsto u trci za guvernera Floride, pa je ostao na funkciji prvog čoveka ove američke države, dok Rojters ocenjuje da je postao zvezda u usponu kod republikanaca.

Politički eksperti su visoko ocenili DeSantisa, koji je viđen kao potencijalni izazivač Donaldu Trampu u okviru stranke, kada je reč o kandidaturi Republikanske stranke za predsedničke izbore 2024. godine.

Tramp je pre 10 dana objavio da će se ponovo kandidovati na izborima 2024. godine.

- Moja želja za predsedničke izbore 2024. godine je da kandidat bude neko ko je razuman i centrista istovremeno. Nadao sam se da bi to mogao da bude neko iz Bajdenove administracije, ali sam se dosad razočarao - naveo je Mask na Tviteru.

Na pitanje da li bi podržao DeSantisa 2024, Mask je odgovorio potvrdno.

- Kao podsetnik, bio sam velika pristalica predsedništva Obama-Bajden i (nevoljno) sam glasao za Bajdena ispred Trampa - dodao je novi vlasnik Tvitera.

Upitan da prokomentariše Maskovu podršku, DeSantis se nasalio.

- Pozdravljam podršku Afroamerikanaca, šta drugo da kažem - rekao je DeSantis, aludirajući da je Mask, koji je belac, odrastao u Južnoj Africi.

(Tanjug)