Vizuelna umjetnost

U Domu omladine: Zanimljiva izložbena postavka „Rokenrol kroz istoriju“

U Domu omladine: Zanimljiva izložbena postavka „Rokenrol kroz istoriju“
Foto: Grad Banjaluka | U Domu omladine: Zanimljiva izložbena postavka „Rokenrol kroz istoriju“

U Domu omladine u Banjaluci prethodnih dana otvorena je zanimljiva, multimedijalna izložba pod nazivim “Rokenrol kroz istoriju”.

Umjetnice, koje stoje iza radova, su mlade učenice i studentice koje kroz izložbu žele svim posjetiocima da predstave svoje viđenje ovog muzičkog i životnog stila.

Među brojnim posjetiocima izložbe bila je i savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo, koja je poručila da je od izuzetnog značaja što se rokenrol vratio u Dom omladine, te da domaća, mlada imena stoje iza jedne ovakve postavke.

"Ponosna sam i na to što imamo veliki broj mladih ljudi koji je učestvovao u pripremi ove izložbe. Tu je i treći najavažniji razlog, a to je što možemo da vidimo puno naših sugrađana koji su došli da posjete izložbu. Očuvanje naše alternativne scene je nama nešto jako bitno – zaključila je Šukalo.

U ime organizatora događaja Kristina Moconja poručila je da je ova izložba  kombinacija crteža i video projekcije, te kako se nada da je ovo samo početak jednog trenda, te da će u budućnosti biti još ovakvih izložbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije