Capital.ba

Ford povlači 634.000 automobila

25.11.2022. / 8:00

VAŠINGTON – “Ford” je saopštio da će širom svijeta povući ukupno 634.000 automobila SUV klase zbog mogućeg pucanja brizgaljki za gorivo i izbijanja požara.

ford

FOTO: Agencije

Kompanija je apelovala da vlasnici obave provjeru svojih vozila.

Opozvani su modeli koji su se premijerno pojavili na tržištu od 2020. godine.

“Ford” navodi da zbog pucanja brizgaljke gorivo može da ispari ili se nakupi u blizini vrućih dijelova motora, a to može da dovede do požara.

Kada budu pripremljene popravke u ovlaštenim servisima, “Ford” će izvršiti osvježavanje softvera vozila da bi sa utvrdilo da li su brizgaljke napukle. Ukoliko je to slučaj, vozač će dobiti upozorenje na tabli sa instrumentima.

Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!