Najnovije vesti
Vesti Društvo
Sanja Aleksić Kovačević nova predsednica Saveta Univerziteta u Beogradu

Sanja Aleksić Kovačević nova predsednica Saveta Univerziteta u Beogradu

Članovi Saveta Univerziteta u Beogradu izabrali su za predsednika Saveta profesorku Sanju Aleksić Kovačević, a za njenog zamenika profesora Slavišu Stankovića.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Sanja Aleksić Kovačević Foto: Univerzitet u Beogradu / Tanjug
Sanja Aleksić Kovačević

Kovačević je šef katedre za patologiju Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, gde je doktorirala, a usavršavala se u Nemačkoj, Švajcarskoj, Kanadi i Brazilu, uz rukovođenje i učešće u brojnim projektima, sa objavljenih više od 220 naučnih radova, dve monografije i dva udžbenika.

Izabrana je većinom glasova (31 od 41 članova Saveta UB), navodi se u saopštenju Univerziteta u Beogradu u kom se dodaje da je za njenog zamenika izabran Slaviša Stanković sa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Zahvaljujući članovima Saveta na iskazanom poverenju, nova predsednica istakla da će njen rad, kao i do sada, biti uvek u najboljem interesu Univerziteta u Beogradu, te da će Savet zasedati i odlučivati u akademskoj atmosferi.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić rekao je da veruje da će nova predsednica svojim radom doprineti ugledu univerzitetske zajednice.

- Rektorski kolegijum će se truditi da najbolje moguće sarađuje sa Savetom kao vrhovnim telom koje donosi ključne odluke, kako bismo svi zajedno radili na korist našeg Univerziteta - istakao je Đokić i čestitao svim novoizabranim članovima Saveta.

(Tanjug)