Vesti

0

Ne davimo Beograd pozvao građane na ekološki protest ispred Vlade u nedelju

Autor: SI

Izvor: Beta

Ne davimo Beograd pozvao građane na ekološki protest ispred Vlade u nedelju
Pokret Ne davimo Beograd pozvao je danas građane da se pridruže protestu Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) koji će se održati u nedelju ispred Vlade Srbije.

"Mi smo i pre izbora upozoravali da se od litijuma nije odustalo i da se SNS povukao da bi umanjio nezadovoljstvo građana pred izbore, ali da će se odmah nakon toga nastaviti, što se danas i pokazalo kao tačno. Srbija ne sme svoju budućnost žrtvovati za profit ni Rio Tinta ni neke druge kompanije zainteresovane za litijum", izjavio je aktivista tog pokreta Dobrica Veselinović.

Poslanik Ne davimo Beograd Robert Kozma je kazao da se taj pokret slaže sa tvrdnjama organizatora protesta iz SEOS-a, "da je narod prevaren i izigran lažnim obećanjem vlasti da je stavljena tačka na projekat Jadar".

"Pozivamo Srpsku naprednu stranku da ne beži od rasprave u Narodnoj skupštini o budućnosti iskopavanja litijuma. Nemojte u tajnosti i na prevaru raditi ljudima iza leđa, nego ako ste sigurni da je litijum budućnost, dođite u Skupštinu pa to objasnite narodu", rekao je Kozma i podsetio da se "Narodna inicijativa o zabrani rudarenja litijuma krije od narodnih poslanika".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR