Konferencija o bezbednosti dece u saobraćaju

BEOGRAD – Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju iskreni je partner Agencije za bezbednost saobraćaja u ostvarivanju vizije da u Srbiji više nijedno dete ne izgubi život u saobraćaju, poručila je ministarka Kisić, na Nacionalnoj konferenciji o bezbednosti dece kao putnika, koju je u Novom Sadu organizovala ova agencija.

Kisić je navela da je u poslednje tri godine 34 dece smrtno stradalo na putevima u Srbiji, a da je 3.927 povređeno.

„Kada sam čula podatak da na svaka četiri minuta širom sveta jedno dete strada na putevima kao učesnik u saobraćaju, shvatila sam da je od početka ove konferencije, koja je u tom momentu trajala 20-tak minuta, petoro dece izgubilo život. Vizija Agencije za bezbednost saobraćaja – 0 poginule dece u saobraćajnim nezgodama je jedina prava vizija i treba da bude vizija svih nas“, navela je Kisić.

Ministarka Kisić je rekla da o sigurnosti i bezbednosti dece treba da brinu svi, u svakom momentu i u svakoj situaciji.

„Bolest i povrede dece su najteži momenti koji mogu da se dese u životu. Na žalost, na nastanak nekih oboljenja ne možemo da utičemo, ali kada su u pitanju povrede nastale u saobraćaju na to itekako možemo da utičemo i da preveniramo. U svakom momentu treba da budemo svesni da rizik postoji i da uradimo sve da to sprečimo“, naglasila je Kisić.

Ministarka Kisić je dodala i da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Agencija za bezbednost saobraćaja u narednom periodu sprovesti niz aktivnosti u cilju da se što je više moguće smanji broj dece stradale u saobraćaju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.