Košarka i životinje: Mačka Ljubica je "živa legenda dvorane Pionir”

Ceo život je provela u hali Pionir, a pre tri godine, sa dolaskom košarkaškog kluba Crvena zvezda, postala je deo tima. Sada pomno prati utakmice i treninge, a čak ima i njeno sedište na tribini.

BBC

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2022.

16:13

Default images

Već 15 godina mačka Ljubica živi u hali Pionir.

Zna sve zaposlene, ima njeno sedište na tribinama i verno prati svaku utakmicu.

A pre tri godine, kada se košarkaški klub Crvena zvezda preselio u halu Pionir, Ljubica je postala deo njihovog tima.

"Kada su najveće utakmice, ona je tu, na njenom sedištu.

"Kada je trening, uvek je tu. Gleda i ništa ne može da joj promakne", kaže Igor Vujičin, portparol košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Prošle godine je dobila i Tviter nalog koji vodi jedan od navijača tima.

"Na taj način će ostati svedočanstvo o mački koja je imala jako čudnu priču i vezu sa košarkom, jednom starom beogradskom halom i Crvenom zvezdom", navodi Vujičin.

Pripremila: Sandra Maksimović Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: