Putin indirektno poslao poruku? "Mi smo korak ispred..."

Rusija treba da poveća napore u oblasti veštačke inteligencije, mada je i sada na korak ispred nekih drugih zemalja, izjavio je Putin.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2022.

14:17

Putin indirektno poslao poruku?
Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"U pojedinim pravcima u toj oblasti smo na korak ispred nekih drugih zemalja. I potrebno je obavezno da povećavamo svoje napore u toj oblasti", istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, dostignuća u oblasti veštačke inteligencije će u velikoj meri određivati buduće mesto Rusije u svetu.

"Značaj prodora u sferi veštačke inteligencije je ogroman. Suparništvo među državama je vrlo žestoko. Od rezultata koje postignemo zavisi mesto Rusije u svetu, naš suverenitet, bezbednost i bogatstvo naše zemlje", rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da je zadatak u predstojećoj deceniji omogućiti da se veštačka inteligencija uvede u masovnu upotrebu, da obuhvati sve sektore ekonomije, socijalnu sferu i sistem državne uprave.

On je dodao da Rusija danas ima naučna dostignuća, jedinstvene istraživače u toj oblasti koji "stvaraju prekretničke tehnologije nove epohe".

"Rusija, prema mišljenju međunarodnih eksperata, u oblasti digitalizacije državnih usluga, predstavlja jednog od globalnih lidera, ulazi u deset najboljih na svetu", rekao je Putin, podsetivši da su među dvestotinak zemalja na samom vrhu Brazil, Saudijska Arabija, Južna Koreja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: