Najnovije vesti
Slobodno vreme
Nišlija upecao soma kapitalca od dva metra: Miroljub se 90 minuta borio sa nemani, ni komšije nisu do sada videle ovoliki ulov

Nišlija upecao soma kapitalca od dva metra: Miroljub se 90 minuta borio sa nemani, ni komšije nisu do sada videle ovoliki ulov

Svaki ribolovac priželjkuje da barem jednom kući donese kapitalni ulov od nekoliko desetina kilograma, na koji će biti ponosan, a Miroljubu Miljkoviću iz Niša je to nedavno i pošlo za rukom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Som, ulov, ilustracija Foto: shutterstock
Som, ulov, ilustracija

Pasionirani ribolovac Miroljub Miljković upecao je soma od blizu 44 kilograma i dva metra, to je najveća riba koju je on ulovio tokom svog dugog penziono-ribolovačkog staža. Dodaje da je puno puta kući donosio velike ribe ali sa ovom kilažom nikada.

Pročitajte još

Specifično je to što je on soma uhvatio na sistem za šarana i kačamak a sama borba sa ovom "nemani" trajala je čitavih 90 minuta u mestu Golubinje na Dunavu.

"Ja leto provodim na Bovnu imam tamo prikolicu gde sam smešten i po čitavo leto pecam. Kada dođe jesen i zima, ja na pecanje odlazim na Dunav, jednostavno tako volim i tako sam se organizovao, jer sam u penziji i imam puno vremena", kaže ovaj strastveni ribolovac.

Miljković ima blizu 70 godina i kaže da voli da odlazi na pecanje, koje mu je ovog novembra obezbedilo više od slave.

Na pitanje šta će sada sa tim ulovom on kaže:

"Kako šta ću sa njim, pa zimnicu ću da napravim od njega, šta bi u ova teška vremena", kaže uz osmeh Miljković.

On dodaje da se ovom ulovu pored njega raduju i komšije sa Ledene stene ali i brojna rodbina koja kaže i malo doda u prepričavanju događaja, "pa se kroz Niš pročulo da sam uhvatio soma od 60 kilograma".

(Niške vesti)