Bombaški napad na policiju Severne Irske, Nova IRA pod istragom

Policija Severne Irske je saopštila da je na vozilo u kojem su bila dva njena pripadnika izveden napad bombom kućne izrade, koji tretira kao pokušaj ubistva.
Dva policajca nisu povređena u sinoćnom incidentu u gradu Straban, za koji vlasti navode da "deluje kao namerni napad na policiju".
"Istrage su u ranoj fazi, ali je napad za koji se veruje da je izveden improvizovanom eksplozivnom napravom, oštetio policijsko vozilo i tretira se kao pokušaj ubistva dvojice policajaca", navela je policija.
Policija navodi da je važan deo istrage ispitivanje da li je za napad odgovorna grupa koja se odvojila od Irske republikanske armije (IRA), poznata kao Nova IRA.
 
Mirovnim sporazumom iz 1998. godine u najvećoj meri je okončano trodecenijsko nasilje u Severnoj Irskoj, u kojem su učestvovale irske republikanske snage, paravojne grupe lojalne Londonu i britanske bezbednosne snage.
 
Bivši članovi Irske republikanske armije i dalje povremeno izvode napade na bezbednosne snage, iako nijedan nije bio uspešan od 2019. godine.
  • Totalni Putinovac

    19.11.2022 14:19
    Tvrdim da Rusija nema veze sa ovime!
    Rusija se bori za pravdu i slobodu celog sveta!
    Rusija ne izaziva nemire, sukobe i stradanja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet