Srpski policajci i službenici na Jarinju i Brnjaku predali uniforme i napustili službu

Srpski policajci koji su u okviru kosovskih institucija radili na prelazima Jarinje i Brnjak predali su danas uniforme i napustili službu.
Kako javlja dopisnik Kosovo onlajna sa Jarinja, 70 srpskih službenika stiglo je oko 16 časova na administrativni prelaz, a zatim su predali uniforme i dali ostavke. Na prelazu Brnjak ukupno 24 srpska policajca i službenika, kao i tri Bošnjaka, došli su zajedno na prelaz i podneli ostavke.
To su istovremeno uradili svi pogranični službenici i policajci, a Kosovo onlajn navodi da je među onima koji su dali ostavke bilo i predstavnika bošnjačke nacionalne manjine.
Ovaj potez usledio je nakon istog čina koji su nešto ranije danas napravili i policajci iz svih policijskih jedinica na severu Kosova, koji su takođe izašli iz kosovskih institucija.
 
Lider Srpske liste Goran Rakić poručio je danas sa velikog narodnog skupa u Severnoj Mitrovici da Srbi ostavkama brane Briselski sporazum i međunarodno pravo.
 
Naveo je da su Aljbin Kurti i Vjosa Osmani desetinu puta ponovili da za njih ne postoji Briselski sporazum i da neće biti Zajednice srpskih opština čime su, kako je istakao, poništili Briselske sporazume i "pljunuli u lice" EU, koja je bila garant da Srbi neće biti prevareni. 
  • Lala

    07.11.2022 17:27
    To je srBski, nema šta...
    ... a Albanci se rasplakali!
    Hahahahaha!
    PS: mi, poreski obveznici Republike Srbije, ćemo plakati jer će sada "junačine" dobijati plate iz budžeta Srbije.
    Ili se varam?
  • manja1

    06.11.2022 18:33
    I......
    Da li ostavke ili otkaze?
    Da li su vratili i zaduzeno oruzje ili ga nisu ni imali?
    Da li ce svi koji se povuku iz institucija dati otkaze ili ce nataviti da primaju plate?
    Nije mi bas sve jasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija