Srbobran: Ulične trke u čast praznika

ulicne-trke-srbobran
SRBOBRAN – U čast Dana oslobođenja i Dana opštine, koji se obeležavaju 19. oktobra, juče su u Srbobranu održane tradicionalne Ulične trke za učenike i građane.

Takmičilo se stotine đaka osnovnih i srednje škole iz Srbobrana, Turije i Nadalja, na dužinama od 200, 400, 600, 800 i 1.000 metara, u zavisnosti od uzrasta, a cilj i podijum za najbolje bio je na Trgu Republike. Pobednicima su pripale majice sa logoom „Ulične trke Srbobran“, i medalje, koje su im u ime organizatora manifestacije, Centra za sport i turizam, uručili direktor Slobodan Subić, zatim Goran Radovanović, sekretar Crvenog krsta Srbobran, i Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport.

„Duga tradicija održavanja uličnih trka pred Dan opštine Srbobran nastavljena je i danas. Sva deca sa teritorije opštine, iz svih osnovnih i srednjih škola, trčala su u slavu oslobođenja našeg mesta. Zahvaliću se svim direktorkama škola, nastavnicima i učenicima jer se uvek rado odazovu pozivu na današnji dan i uzmu učešće u velikom broju. Zahvalan sam pokrovitelju naše sportske manifestacije, Opštini Srbobran, i Crvenom krstu koji zajedno sa nama učestvuje u realizaciji ‘Uličnih trka’. Ovu priliku bih iskoristio da svim stanovnicima opštine Srbobran čestitam sutrašnji praznik, Dan oslobođenja opštine Srbobran“, poručio je Subić.

„Prirodno je da se Crveni krst, sa svojim volonterima, uključuje u organizovanje manifestacija čiji je cilj promocija zdravlja i u kojoj učestvuju deca. Kao i do sad bili smo zaduženi da vodimo brigu o učesnicima trka na prilazu cilju i nakon završetka trke. Svako dete je iz ruku naših volontera dobilo flašicu sa vodom, a ko je želeo da nakon intenzivnog napora podigne šećer mogao je da se posluži bombonama. Zahvalni smo Opštini Srbobran, Centru za sport i turizam i Sportskom savezu opštine, što su omogućili trku ‘Za srećnije detinjstvo’, naša organizacija se sa radošću odaziva svakom pozivu za učešće u ovakvim manifestacijama“, rekao je Goran Radovanović, sekretar Crvenog krsta Srbobran.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.