Crveni krst Zrenjanin obeležio Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

ZRENJANIN – Povodom  18. oktobra Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima Crveni krst Zrenjanin juče je organizovao dve tribine za učenike Medicinske škole i Zrenjaninske gimnazije.

Kreatori tribina bile su Jelena Domjeskov, saradnik u Crvenom krstu Zrenjanin i trener u Programu borbe protiv trgovine ljudima i Nevena Montresor, psiholog i direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Zrenjanina ,,Most“.

U okviru tribine učenicima, nastavnicima, kao i svim drugim zainteresovanim licima predstavljena je složenost problema, položaj žrtava, načini prevencije i borbe protiv trgovine ljudima.

Takođe, članovi Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin su oformili informativni punkt u centru grada i tom prilikom podelili promotivni materijal i kroz razgovor sa građanima ukazali na potencijalne opasnosti.

„Crveni krst Zrenjanin je aktivno uključen u napore da se spreči trgovina ljudima, umanje posledice po žrtve i smanji njihov broj. Cilj aktivnosti Crvenog krsta je širenje svesti i znanja o opasnosti od trgovine ljudima i merama zaštite među mladima i drugim ranjivim ciljnim grupama.“ – navode iz Crvenog krsta Zrenjanin.

Metodom vršnjačke edukacije, poput ovih tribina, volonteri Crvenog krsta kontinuirano sprovode aktivnosti programa i prenose preventivne poruke, nastojeći da one stignu do najosetljivijih kategorija i osoba pod rizikom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.