KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Silovit start košarkaša Radničkog: Ariljci doživeli rezultatsku kataklizmu u „SBB Jezeru“

Ubedljivom pobedom nad ariljskim Klikom na otvaranju sezone u Drugoj muškoj ligi Srbije, košarkaši Radničkog najavili su ekspresan povratak u Košarkašku ligu Srbije – 110:75 (27:19, 31:10, 25:20, 27:26).

Foto: Marko Lazarević (SPD Radnički)

Podmlađeni sastav Radničkog se na najbolji način predstavio kragujevačkoj publici, koja je u zavidnom broju ispunila tribine „SBB hale Jezero“ kako bi prisustvovala premijernoj utakmici svog voljenog tima u novoj takmičarskoj sezoni. Inspirisani zaista fenomenalnim košarkaškim ambijentom, učenici trenera Stevana Mijovića su protiv, istini za volju, nedoraslog rivala pružili igru dostojnu ekipe koja pretenduje na najviši plasman.

Sve je u redovima kragujevačkog tima funkcionisalo besprekorno, počev od voljnog momenta igrača, zatim protoka lopte u napadu, nivoa agresivnosti u odbrani, ali i težnje za kolektivnom igrom umesto besomučnog soliranja, što je, inače, bila odlika ekipe Radničkog u protekloj sezoni.

U jednoj takvoj igri rezultatska prednost domaće ekipe je rasla iz minuta u minut – od 29 poena razlike na poluvremenu, do već za goste blamantnih „plus 41“ sredinom četvrtog perioda. Na kraju su Kragujevčani ipak „povukli ručnu“, mada su protivnika ostavili na popriličnoj rezultatskoj distanci.

Mada je zaista neumesno izdvajati nekog pojedinca nakon jedne ovako sjajne partije čitavog tima, mora se istaći odlična rola Mihaila Jovičića, koji je sa 21 postignutim poenom, uz 7 skokova, 8 asistencija i 4 ukradene lopte poneo epitet MVP-a utakmice, uz ukupan indeks korisnosti 34. Mihailo Todorović uspeo je da ostvari „dabl-dobl“ učinak, tako što je brojci od 10 postignutih poena pridodao i 12 skokova. Napadački raspoloženi u pobedničkom timu bili su još i Đuro Dautović sa 17, Filip Branković sa 15 i kapiten Marko Đerasimović sa 13 poena.

Jedina svetla tačka u gostujućem sastavu bio je kapiten Miloš Nedeljković, koji je ubacio 24 poena (8 trojki).

Košarkaše Radničkog nakon sjajnog izdanja na premijeri narednog vikenda očekuje gostovanje ekipi Jokera u Somboru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!