Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
Budžet Novog Sada rebalansom uvećan za PREKO 1,5 MILIJARDI DINARA

Budžet Novog Sada rebalansom uvećan za PREKO 1,5 MILIJARDI DINARA

Rebalansom budžeta ukupan budžet Grada Novog Sada za 2022. godinu planiran je u iznosu od 40.808.715.408,55 dinara, koji je u odnosu na važeći plan veći za četiri odsto (ili za 1.564.359.217,52 dinara), nakon izvršenih promena na prihodnoj strani budžeta, polazeći od ostvarenja prihoda i primanja budžeta od početka ove godine i, na osnovu toga, izvršene procene njihovog ostvarenja do kraja godine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Novi Sad Foto: Đorđe Kojadinović / Ringier
Novi Sad

Ovo je predlog odluke o izmenama i dopuni odluke o budžetu Grada Novog Sada koji je usvojen na sednici Saveta za budžet i finansije i koji će se naći sledeće nedelje pred odbornicima Skupštine grada.

Trg slobode Novi Sad
Foto: Gradske info / Gradske info
Trg slobode Novi Sad

Kako je prilikom obrazlaganja rečeno, ovim rebalansom budžeta izvršene su korekcije (smanjenje ili povećanje) planiranih iznosa pojedinih prihoda i primanja, u zavisnosti od njihovog slabijeg ili boljeg ostvarenja u proteklih devet meseci u odnosu na prethodne projekcije u budžetu, koje u krajnjem ishodu znače povećanje ukupnog iznosa tekućih prihoda za 172,6 miliona dinara (najviše zbog povećanja poreza, i to poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke, a zatim i transfera od drugih nivoa vlasti), kao i povećanje primanja od prodaje nefinansijske imovine za 1.392 miliona dinara.

Ovim predlogom odluke rashodi i izdaci budžeta iz svih izvora sredstava iz budžeta, uključujući i raspoređeni suficit ovih sredstava iz ranijih godina, utvrđeni su u iznosu od 40.491.956.405,15 dinara (bez rashoda i izdataka iz dodatnih prihoda), odnosno povećani su za 1.564.351.897,52 dinara u odnosu na sredstva koja su planirana važećom Odlukom o budžetu, što je povećanje od četiri odsto.