Šok! Medvedev predao meč Đokoviću pri rezultatu 1:1! I sam Novak u čudu šta se desilo

Dok su svi očekivali početak trećeg seta, Medvedev je samo dobacio da ide u svlačionicu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković šokantno se dokopao finala ATP turnira u Astani, jer mu je Rus Danil Medvedev predao meč na kraju drugog seta – 4:6, 7:6!

I onda, kada su igrači krenuli ka klupama da se odmore pred treći set, usledio je neverovatan obrt kada je Medvedev samo dobacio da predaje meč. Novak ga je pitao zašto to radi, te je dobio odgovor od Danila da je istegao mišić.

Elem, Bio je ovo njihov 11. međusobni susret i sedmi trijumf Đokovića koji je danas izgubio svoj prvi set, a rival u finalu (nedelja 12.00 časova) će mu biti Grk Stefanos Cicipas koji je u tri seta bio bolji od Andreja Rubljova.

Nema sumnje da je meč čudno počeo. Jeste to bilo početno ispitivanje snaga, ali i sjajni servisi obojice igrača – što je rezultiralo da posle četiri gema ne vidimo nijednu priliku za brejk.

A zatim se desio totalni preokret i tri vezana brejka. Najpre je Medvedev iskoristip Novakove greške i sa nulom mu uzeo servis, da bi Đokvoić odigrao savršen gem u kom je iskoristio drugu brejk loptu za izjednačenje – 3:3.

Međutim, Rus je ponovo bio nestvaran, pritom je iskoristio i Novakove greške da mu uzme još jedan brejk. U nastavku ništa nije prepustio sčlučaju i sjajnim servisom je potvrdio vođstvo (5:3). Naredni mu je bio još bolji, vrlo brzo je stigao do tri set lopte i na kraju je iskoristio drugu za vođstvo – 6:4.

Novak protiv ovakvog Medvedeva nije imao nikakve šanse, jer je Rus savršeno servirao i tako otvarao sebi prostor za poentiranje. Malo je „štucao“ na startu drugog seta i dozvilio je Đokvoiću brejk loptu koju ovaj nije iskoristio. „Tukao“ je Srbin lopticom u aut posle „drop šota“ Rusa, a zatim je Medvedev vezao još dva poena i izjednačio.

Sem tog drugog gema, svi ostali išli su nešto lakše. Pogotovo oni u kojima je Medvedev servirao. Tako smo za 36 minuta videli osam odigranih gemova (4:4).

Preznojavao se Đoković u devetom gemu. Vodio je 30:0 i dozvilio je rivalu da izjednači, da bi u dugačkoj razmeni udaraca konačno  tigao do gem lopte koju je iskoristio za 5:4. Medvedev je takođe bio sigiran, s tim da smo u tom 10. gemu videli kratku svađe Novaka i sudije koji ga je opomenuo. Iz razloga što je Đokovićev reket završio u publici.

Medvedev je bez problema nedugo kasnije još jednom izjednačio i odveo set u taj-brejk (6:6), njihov ukupno drugi u međusobnim duelima. Tamo je Novak vodio sa 4:1. Medvedev je smanjio na 4:3, zatim i uzeo mini brejk za 5:5 pre nego što je zakucao zicer u mrežu.

I sam je ostao u šoku, a Novak to nije iskoristio i na semaforu je stajalo 6:6. Ipak, Nole vezuje dva poena za izjednačenje pre nego što je stigla neočekivana odluka Medvedeva da preda meč.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.