"Zajedno za Vojvodinu" pozdravlja predloženi plan za Kosovo; Jeremić: Vučić razmatra nove ustupke

Koalicija "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" pozdravila je predloženi plan Francuske i Nemačke za Kosovo, "jer on uvažava realnost ali i interese Srbije".
"Zajedno za Vojvodinu" pozdravlja predloženi plan za Kosovo; Jeremić: Vučić razmatra nove ustupke
Foto: Pixabay

"Njime se ne predviđa priznanje nezavisnosti, što je prihvatljiv i održiv kompromis koji nas vodi ka EU. Sa žaljenjem konstatujemo da Aleksandar Vučić najavljuje odbijanje ovog plana", navodi se u saopštenju republičkog poslanika Aleksandra Olenika.

Podsetio je da je SNS, dok se zvala Srpska radikalna stranka, zajedno sa SPS, odbila plan Z4 za Srbe u Hrvatskoj, pa sada tamo Srba skoro da i nema.
"Zabrinuti smo, jer bi odbijanje ovog plana Francuske i Nemačke za Kosovo, moglo da ima iste i jednako štetne, posledice za Srbe na Kosovu", naveo je Olenik u saopštenju.
 
Jeremić: Vučić razmatra nove nepovratne ustupke
 
Lider Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je da predsednik Srbije "razmatra nove nepovratne korake na Kosovu i Metohiji, koji bi predstavljali nastavak nepovratnih ustupaka učinjenih u prethodnih deset godina".
 
"Kada se na međunarodnoj pozornici učine ustupci koji se formalizuju, onda više nema nazad, nema povratka u pređašnje stanje, osim možda ratom, o kojem ne bismo smeli da razmišljamo", rekao je Jeremić.
 
On je upitao "pod kakvim je to Vučić pritiscima", ako je do juče ponavljao da se sa Srbijom "više ne razgovara jezikom ucena i pritisaka i da nikada nije bila jača, te da njega cene svuda u svetu i rado ga primaju".
  • Rasa sa salasa

    09.10.2022 08:52
    Kosovo je završena priča, 1999. godine. Sve posle toga je čist populizam, i zamajavanje primitivnog naroda. Kosovo nit je naše, nit nam treba, nit bi znali šta da radimo sa njim sve da nam ga neko i da. Ne znamo šta da radimo ni sa ostatkom Srbije. Nabili smo se svi u BG i NS, prodajemo prirodna dobra i poljoprivredne resurse belisvetskim hohštaplerima, izumiremo. Ne palimo mozak, već decenijama. Evolucija će nam doći glave, naše šuplje nebeske glave.
  • Slobodan građanin

    09.10.2022 07:45
    Kako nije
    Vučić je učinio sve za Kosmet da ga proda Šiptarima.
    Prodao je svetu srpski zemlju a da niko to Neuma.
    Prema tome nemojte tvrditi da nije ništa uradio ( niste valjda i vi iz SNS-a pa da lažete ).
  • w/e

    09.10.2022 04:48
    opozicija
    Ovakva opozicija je dokaz da uvek moze biti i gore, nije ni cudo sto prakticno ni ne postoje na izborima.

    "Plan Francuske i Nemacke za Kosovo uvazava interese Srbije."
    Inace se godinama otimaju oko toga ko ce nam vise "Uvaziti interese."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možete da glasate na izborima i bez poziva

Svaki građanin koji ima biračko pravo može da glasa na izborima i ako nije dobio papirno obaveštenje ili poziv za glasanje, izjavila je za agenciju Beta Tijana Đorđević iz posmatračke misije Crta.