Najnovije vesti
Vesti Svet
KRIMSKI MOST URUŠEN, VAGONI POTPUNO IZGORELI Objavljeni novi snimci nakon razorne eksplozije: Evo kako sada izgleda simbol Putinove okupacije ukrajinskog poluostrva (VIDEO)

KRIMSKI MOST URUŠEN, VAGONI POTPUNO IZGORELI Objavljeni novi snimci nakon razorne eksplozije: Evo kako sada izgleda simbol Putinove okupacije ukrajinskog poluostrva (VIDEO)

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se vidi kako ovog sada izgleda Krimski most nakon što je rano jutros delimično uništen u velikoj eksploziji.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Krimski most Foto: Military Status UA / youtube
Krimski most

Kako se navodi, objekat za koji se veruje da je rezervoar za gorivo zapalio se na Krimskom mostu, ali plovni lukovi i vijadukti nisu pretrpeli oštećenja, rekao je rekao je pomoćnik lidera Krima Oleg Krjučkov.

Blic preporučuje

Na snimcima koji su objavljeni, vidi se urušeni most, kao i vagoni koji su u potpunosti izgoreli. Nakon velikog požara, vatra je lokalizovana, a kako sada izgleda Krimski most, pogledajte u video snimku.

Podsetimo, jutros u 6.07 na kolovoznoj traci Krimskog mosta od strane Tamanskog poluostrva dogodila se eksplozija kamiona usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom na vozu koji je saobraćao u pravcu Krimskog poluostrva, pisalo je u zvaničnom saopštenju.

Most koji je povezuje Krimsko poluostrvo sa kopnenim delom Rusijom oštećen je usled eksplozije kamiona-bombe, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet.

Zvaničnici su rekli da je eksplozija izazvala delomično urušavanje puta, kojim se odvija drumski saobraćaj.

Eksplozija je, takođe, izazvala požar na teretnom vozu koji prolazio paralelnom linijom, sa sedam cisterni sa gorivom.

Usled eksplozije kamiona došlo je do obrušavanja dva kolovozna dijela Krimskog mosta, dok plovni lukovi nisu pretrpeli nikakva oštećenja, javlja "Sputnjik".

U međuvremenu, predstavnica ruske federalne agencije za puteve, Avtodor, rekla je za rusku agenciju da je kretanje vozila preko Krimskog mosta obustavljeno zbog incidenta.

- Saobraćaj je privremeno obustavljen, rusko osoblje Ministarstva za vanredne situacije i služba za puteve rade na licu mesta da ugase vatru - rekla je ona.

Šteta od eksplozije na Krimskom mostu procenjuje se na 200-500 miliona rubalja (između 3 i 8 miliona evra), saopštio je Sveruski savez osiguravača.

(Tanjug)