Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар просвете Бранко Ружић у званичној посети Куршумлији - обилазак ОШ „Дринка Павловић“

rssBookmark and Share

Куршумлија 08.10.2022. Јужна Србија Инфо

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић боравио је у четвртак у званичној посети општини Куршумлија, где је разговорао са замеником председника општине Куршумлија Дејаном Ловићем и његовим сарадницима. Након званичног дела састанка министар Ружић посетио је Основну школу „Дринка Павловић“, где је обишао кабинет за информатику и најавио велике инвестиције у ову школу.

Министар просвете Бранко Ружић у званичној посети Куршумлији - обилазак ОШ „Дринка Павловић“

О циљевима посете детаљно је говорио тим поводом, истакавши да му је изузетно драго када долази у Куршумлију и као обичан грађанин, и као неко ко воли Куршумлију, с обзиром да је ту проводио детињство.

Министар Ружић се том приликом осврнуо на претходне донације и пројекте које је упутио Куршумлији као тадашњи министар Државне управе и локалне самоуправе,  да се стари биоскоп у који је и он одлазио пре пар деценија, приведе намени, да се сагради мултифункционална сала која ће бити на добробит младих али и људи средње генерације који овде живе.

„Када је реч о Министарству просвете, науке и технолошког развоја, свакако је веома важна и санација у Предшколској установи „Сунце“ , док је данашња посета Куршумлији важна да се покаже шта је интенција  Владе Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, те да је жеља да се у сваком кутку Србије омогуће исти услови за раст и школовање и да наша деца имају опремљене кабинете, најсавременије лаптпове и дигиталне учионице“ – нагласио је Ружић. Он је такође рекао да је преко 160 лаптоп и десктоп рачунара обезбеђено за основне и средње школе у Куршумлији.

Са руководством Општине и колегијумом директора дефинисани су приоритети и шта је неопходно у будућности реализовати, санирати, реконструисати. С обзиром да су објекти дотрајали те је потребно одрадити одређене реконструкције, и у том смислу у претходном периоду са руководством Општине остварена је здрава кординација.

„Овом приликом бих похвалио аглиност и динамику која се у локалној самупурави показала последњих година. Драго ми је да је Србија последњих година више пажње усмерила на овај крај, да је уважила чињеницу да се ради о једној пограничној општини, која је драгуљ не само Топличког округа и југа Србије него читаве наше државе“ – истакао је министар Ружић.


#   Куршумлија   Бранко Ружић   Министарство просвете   Дринка Павловић ОШ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима