Muzika

Poznato ko će biti domaćin Eurosonga 2023.

Poznato ko će biti domaćin Eurosonga 2023.
Foto: Ilustracija/Arhiva | Poznato ko će biti domaćin Eurosonga 2023.

Javni servis Velike Britanije, koji će u ime Ukrajine biti organizator Eurosonga 2023, u udarnoj emisiji "BBC The One Show" saopštio je da će grad domaćin biti Liverpul.

Liverpul i Glazgov bili su takmaci za domaćina 67. Eurosonga nakon što je Velika Britanija dobila priliku da po deveti put bude domaćin tog događaja – više nego bilo koja druga zemlja – pošto je Sem Rajder, predstavnik Britanije, osvojio drugo mjesto, navodi RTS.
 
Graham Norton je otvorio koverat i saopštio ime grada domaćina. BBC će zajedno sa Evropskom radiodifuznom unijom (EBU) organizovati takmičenje u konsultaciji sa ukrajinskim javnim emiterom i prošlogodišnjim pobjednicima takmičenja.
 
Liverpul je izabran nakon dugotrajnog i pažljivog razmatranja uslova i kvaliteta ponude, počev od objekta u kome će se održati takmičenje, mogućnosti grada da primi hiljade gostujućih delegacija, timova, navijača i novinara, zatim infrastrukture kao i ponude kulturnih sadržaja koje nudi.
Izvršni supervizor Pesme Evrovizije, Martin Osterdal pozdravio je vijest: "Liverpul je idealno mjesto za domaćina 67. Eurosonga u ime Ukrajine".
 
Grad je sinonim za muziku, a Liverpul Arena prevazilazi sve zahtjeve potrebne za organizovanje svjetskog događaja ovog obima. Bili smo veoma impresionirani strašću koju je grad pokazao prihvatajući Konkurs i njihovim inkluzivnim idejama za postavljanje prošlogodišnjih pobjednika, Ukrajine, ispred i u centru kada hiljade navijača posjeti grad sljedećeg maja.
 
"Ovo će biti prvi Eurosong koje će se održati u Velikoj Britaniji u posljednjih 25 godina i, dok sarađujemo sa našim domaćinom BBC-jem, da proslavimo pobjedu Ukrajine, ova jedinstvena produkcija obećava da će zaista biti veoma posebna", naglašava Osterdal.
 
Kako bi se uskladilo sa najavom grada domaćina, EBU je objavio zvanični logo za 67. Eurosong, koji sadrži ukrajinsku zastavu u srcu. Dizajn logotipa odražava da, iako će se takmičenje održati u Velikoj Britaniji, to će biti urađeno u ime Ukrajine, pobjednika ovogodišnjeg takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije