Nova vest
Košarka

Petak, 07.10.2022.

12:00

Egzum za B92.net: Jedva čekam da istrčim pred navijače

Dante Egzum, novi košarkaš KK Partizan, rekao je da jedva čeka prvu utakmicu pred domaćom publikom u "Štark" areni.

Izvor: Petar Tadić

Autor: Petar Tadić

Egzum za B92.net: Jedva čekam da istrčim pred navijače
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Australijanac će na to morati da sačeka još neko vreme, pošto crno-beli prve četiri utakmice igraju na gostovanju, a onda u trećem kolu ABA lige dočekuju Studentski centar.

"Ne mogu da dočekam da istrčim pred navijače, jedva čekam tu prvu utakmicu (pred navijačima Partizana). Prvo nas očekuje u ABA ligi, a onda u Evroligi. Ali, znam da će biti na svakoj utakmici sa istom energijom i tome se raduje", rekao je Egzum za B92.net.

Nekadašnji peti pik sa NBA drafta smatra da možda i nije loše što na početku sezone igraju na gostovanjima.

"To je bilo prvo što sam video kada je izašao raspored. Nažalost moramo da sačekamo dve nedelje, ali možda nije loše ni ovako. Odigramo nekoliko gostujućih utakmica i onda uzbuđenje bude još veće za tu prvu pred domaćom publikom", smatra plejmejker Partizana.

Kada smo već kod pozicije plejmejkera, Egzum je u Barseloni korišćen kao nisko krilo zbog svoje visine, nešto što mu i ne odgovara toliko, te se očekuje da u Partizanu najviše vremena provodi na poziciji "jedan".

Biće primarni organizator igre, ali Egzum ističe da je "lepota košarke" to što u Partizanu ima više igrača koji mogu da kreiraju.

"Ove godine igraću najviše plejmejkera, ali dobra stvar kod našeg tima je što, nebitno kod koga je lopta, svako može da kreira – Kevin (Panter), Džejms (Naneli)… To je lepota košarke, svi možemo da igramo više pozicija", ističe Australijanac za B92.net.

Egzum je imao dobar debi u Partizanu, postigao je deset poena, uz pet asistencija i jednim skokom.

"U prvoj četvrtini smo malo tražili ritam, ali posle toga se lopta dobro kretala u napadu, zaigrali smo bolju odbranu i to je poenta utakmice – biće uspona i padova, ali treba da se borimo tokom čitavog vremena i pronađemo način da pobedimo", kazao je Egzum o utakmici protiv Cibone.

Partizan u petak u 20 časova očekuje i prva utakmica u Evroligi – u Berlinu protiv Albe.

"Biće uzbudljivo, igrao sam tamo prošle godine, dobri su košarkaši, imaće sigurno dobar pristup utakmici, a mi ćemo pokušati da im “pokvarimo“ otvaranje sezone".

Egzum je prošle sezone potpisao za Barselonu tek u decembru, morao je u hodu da uči akcije i da se prilagođava na evropski stil...

"Značilo mi je dosta iskustvo u Barseloni, ali nisam bio od starta sa ekipom, što je sada slučaj. Biće bolje ove sezone, od treninga kampa sa ekipom, akcije naučio, ne moram to da radim usput. Da, uzbuđen sam zbog početka", zaključio je Australijanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve