Vesti

0

Selaković: Viola fon Kramon razotkrila besmisao politike pritisaka i kažnjavanja Srbije

Autor: SI

Izvor: Beta

Selaković: Viola fon Kramon razotkrila besmisao politike pritisaka i kažnjavanja Srbije

Izvor: Prntscr/YouTube

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da evroposlanica Viola fon Kramon u svom "najnovijem napadu" na Srbiju razotkrila sav "besmisao politike pritisaka i kažnjavanja" Srbije, koja bi, prema njenim rečima, mogla da bude "kolateral" zbog svoje neutralne pozicije.

"Samo ekstremistima može da smeta nečija neutralnost, a reč kolateral, kojom su politički oci gospođe Fon Kramon nazivali ubijene srpske civile tokom agresije NATO na našu zemlju ponovo se zloslutno unosi u evropski politički vokabular", naveo je Selaković u pisanom saopštenju.

On je potsetio da se u Drugom svetskom ratu "neutralnost država poštovala" i da su oni koji su odabrali da se ne mešaju u sukobe velikih bili pošteđeni pritisaka i sankcija.

"Građani Srbije su i danas jednako slobodarski i antifašistički opredeljeni, i ako zbog toga treba da budu kažnjeni neka gospođa Fon Kramon i njeni istomišljenici budu barem toliko pošteni i kažu da je to razlog zbog kojeg će energenti za njih biti skuplji nego za ostale Evropljane", navodi Selakovoć.

Ministar spoljnih poslova dodaje da Viola fon Kramon nije neutralna, ni kada "lobira za albanske separatiste" na Kosovu i Metohiji ni kada zagovara uvođenje sankcija Srbiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR