Najnovije vesti
Vesti Hronika
TAJNA ROKOVNIKA SALETA MUTAVOG Kako je izgledao poslednji dan ubijenog narkodilera i kojih OSAM REČENICA je zapisao u svojoj svesci nekoliko sati pre likvidacije

TAJNA ROKOVNIKA SALETA MUTAVOG Kako je izgledao poslednji dan ubijenog narkodilera i kojih OSAM REČENICA je zapisao u svojoj svesci nekoliko sati pre likvidacije

Narkodiler i vođa huliganske grupe "Janjičari" Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi neposredno pre nego što je 13. oktobra 2016. godine ubijen u mafijaškoj likvidaciji, zapisao je u svom rokovniku šta planira da ostvari u naredna dva meseca, tačnije do kraja te godine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: Dejan Briza, Tanjug/Rade Prelić / Ringier
.

Ti planovi otkrivaju početak njegovog kriminalnog klana, koliko su tada materijalno bili moćni, ali i koliko su se, prvenstveno od dilovanja droge, obogatili pošto je posle Stankovićevog ubistva klan preuzeo Velja Nevolja, za kog se veruje da i dalje ima skrivenih 70 miliona evra i desetine luksuznih nekretnina, piše u tekstu nedeljnika "Vreme".

Jesenje večeri, 13. oktobra 2016. godine, Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, sedeo je u garsonjeri koju je sa verenicom, iznajmljivao u novobeogradskom naselju Belvil. Već tri godine je uz dozvolu suda, u čak 12 navrata, odlagao odlazak na izdražvanje petogodišnje zatvorske kazne zbog dilovanja droge i nelegalnog oružja. Njegovi planovi za budućnost nisu bili povezani sa tim šta će raditi kada dospe iza rešetaka…

Pročitajte još

Naprotiv, Stanković je planirao ida putuje, iako su mu pravosudni organi kao osuđenom oduzimali putne isprave. Međutim, prelazio je granice i dok je čekao da mu se vrate regularna dokumenta. Posle njegove smrti otkriveno je da je neretko koristio lažni pasoš BiH na ime Tihomir Ždero, izdat u Novom Sarajevu.

Nekoliko sati pre nego što je ubijen, Aleksandar Stanković je u svom rokovniku zapisao:

- Stan za Beku i mene

- Dizanje firme na noge

- 500 hiljada evra da sakupim

- slučaj/pasoš da rešim

- da smršam na 100g

- sat neki lep da uzmem

- Čelična, vojnička disciplina

Ako još možeš da dišeš, ne radIš pravilno

Stanković je potom, uz čeličnu volju i s pancirom preko grudi, otišao na trening u fitnes centar Spartanac, u Ulici gospodara Vučića, u Beogradu. Odvezao se standardnim automobilom. U podzemnoj garaži zgrade u Belvilu ostao mu je parkiran blindirani „audi“. Neiskusno za kriminalca koji pretenduje da bude glavni narkodiler u Srbiji – ostao je bez benzina.

U tekstu se dalje navodi da je Stanković u teretanu "Spartanac" stigao u pratnji telohranitelja Milorada Đurića, inače čuvara u beogradskom Okružnom zatvoru. U teretani se video sa Veljkom Belivukom Veljom Nevoljom i Darkom Ristićem Medom. Samo što je krenuo iz teretane, na uglu Bačvanske i Gospodara Vučića, vazduh je presekao zvuk pištaljke. Bio je to znak da kreće napad. Crni audi karavan je preprečio put i 60 metaka iz dva Kalašnjikova stuštilo se prema Stankoviću i Đuriću. Napadači su znali da Stanković nosi pancir, pa su ga gađali isključivo u glavu. Za to vreme, Belivuk i Ristić su zalegli iza automobila i čekali da opasnost prođe.

Napadači su pobegli auto-put i dok je uviđaj još trajao, stigli su do šume u okolini Čačaka i zapalili auto.

(Vreme)