Sloga: Dostojanstveni rad u Srbiji ne postoji, više od 80 odsto domaćinstava preživljava

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su povodom 7. oktobra, Međunarodnog dana dostojanstvenog rada, da dostajanstveni rad u Srbiji ne postoji, jer su plate male, a minimalna cena rada mizerna.
Sloga: Dostojanstveni rad u Srbiji ne postoji, više od 80 odsto domaćinstava preživljava
Foto: Pixabay
"Sloga" je istakla da se više od 80 odsto domaćinstava u Srbiji muči da preživi i podmiri najosnovnije troškove, posebno hrane.
 
 
Istaknuto je da oni koji rade sve više pate i žive u teškom prekarijatu i u društveno političkim okolnostima koja negativno utiču na njihovo materijalno, socijalno i psihološko stanje.
Radnike sve više unižavaju po raznim osnovama, a ne štite ih zakoni i državne institucije koje bi to trebalo da rade, čime se dodatno psihički i emotivno iscrpljuju, ukazala je "Sloga".
 
Dodaje se da je sve više pritisaka i suzbijanja sindikalnih aktivnosti, posebno kolektivnog pregovaranja i socijalnih dijaloga.
 
"U Srbiji je rad sve, samo ne i dostojanstven, pa u narednom periodu očekujemo više protesta, štrajkova i građanske neposlušnosti", naveli su iz "Sloge". 
  • Ivan Ivanov III

    23.10.2022 05:30
    Evoluiranje Srbije
    Treba se pomagati-u tome je uspeh uspešnih.To kad se nauči-biće bolje.Silom-PROPADATE.
    Samo optimizmom možete postići nešto.Suviše je pesimizma-to ne valja.
  • Mirko

    23.10.2022 04:45
    Replika Slavku
    Čitaj dobro "Slavko" (ko zna kako se zoveš,u stvari...)
    Vratili su me jer mi je otac bio na samrti i pošto tvoja u***** "država nije sposobna da obiđe 80-godišnjeg penzionera koji je 30 godina radio u tri noćne smene kao metalostrugar ,JA sam bio obavešten da hitna neće da dođe jer hoće da im se plati gorivo,infuzija,lekovi i pregled,JA sam morao da se vraćam da ga zbrinjavam.Je li ti sada jasno?
  • Mirko

    22.10.2022 20:41
    Za Slavka
    Nisam ulogovan da ti direktno odgovorim.
    Ja sam se u EZ dokazao kao savršen radnik.Dobio sam Debit Visa karticu.Tada je naišla "korona" i morali smo svi kući jer EZ ne priznaje srpske zdravstvene knjižice.Da si pošteno radio u životu ne bih mi replicirao sa tim adolescentnim tekstom,nemaš ti pojma o životu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.