Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:17, 6. 10. 2022.

| Servisne informacije

Nedelju dana besplatan gradski prevoz u Prokuplju, časti novi prevoznik

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
prevoznik
Novi gradski prevoznik na ulicama u Prokuplju; Foto: GradProkuplje

Prvih nedelju dana tokom probnog perioda Prokupčani mogu besplatno da koriste gradski prevoz na teritoriji grada, najavili su iz "Flix a Bus“-a, prevoznika koji je na 10 godina preuzeo gradski prevoz. Prodaja i naplata karata počeće od utorka, 11. oktobra.

Preduzeće Flix a Bus je iznajmilo objekat u sklopu prokupačke Autobuske stanice, gde će biti i predstavništvo te firme i gde će građani moći da kupe mesečne karte i obrate se za sve potrebne informacije.

Pojedinačne karte na prigradskim relacijama, kao i u gradskom prevozu kupovaće se kao i do sada kod vozača i njihova cene će zavisiti od kilometraže.

Od naredne nedelje će se sve precizno znati oko polazaka i relacija, ali je već sada izvesno da će mesečne karte u gradskom prevozu za zaposlene iznositi 1.120 dinara, za đake 840 i za penzionere 910 dinara, što je tri puta jeftinije nego kod pređašnjeg prevoznika. U gradu za vožnju do dva kilometara u jednom pravcu ili nekoliko stanica, biće potrebno 27 dinara, vožnja od tri do pet kilometara, od gradske Bolnice do Doma zdravlja ili Kasarne koštaće 48 dinara, dok će najduže relacije od šest kilometara stajati 66 dinara, što je daleko jeftinije od dosadašnje cene prevoza- kažu u firmi novog prevoznika.

Ddaju da, prema redu vožnje, autobusi saobraćaju na svakih 15 minuta na relacijama Bolnica - Dom zdravlja, Sokobanjska - Bolnica, Selište - Novo Naselje, Sokolica - Novo Naselje, kao i prema selima Babotinac, Gornja Rečica, Klisurica, Donja Bresnica, Mikulovac, Donja Konjuša, Babin Potok, Gornja Stražava, Vodice, Donja Trnava, Bumburek, Žitni Potok, Tovrljane, radnim danima i vikendom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kondukter

    16:46 // 8. 10. 2022.

    Eee pa i ekspres casti ponekad . . .
    Casti te svadjom sa vozacem, da se vrata ne zatvaraju, prokisnjava, ne stane na stajalistu, pokvari se, kasni

  • Dragiša Nikolić

    22:01 // 6. 10. 2022.

    Odličan potez.
    Bravo!

  • Tovrljanac

    19:05 // 6. 10. 2022.

    Ako ovo bude stvarno ovako kako ste napisali, (jer je ovo nezvanicno), bice puno bolje nego do sada.Zivi bili pa videli.Kod nas se I najbolje ideje, u praksi izvitopere.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: