06. oktobar  2022. 12.32  →  19.35 | Izvor: RTV(Branislav Ugrinov)

Rekonstrukcija sportskog kompleksa u Ruskom Selu

KIKINDA -

Na sportskom kompleksu u centru Ruskog Sela kod Kikinde, u toku je kompletna rekonstrukcija prostorija tamošnjeg Fudbalskog kluba ''Crvena zvezda''. Sredstva za radove, koji se izvode posle skoro 40 godina, izdvojio je Pokrajinski sekretarijat za sport sa pet miliona dinara, dok će ostatak sredstava biti obezbeđen iz gradskog budžeta.

video icon

Fudbalski klub ''Crvena zvezda'' u Ruskom Selu nadomak Kikinde za nekoliko meseci imaće potpuno nove službene prostorije, svlačionice, kupatila i ostale objekte namenjene nesmetanom radu u klubu. Radi se o kompletnoj rekonstrukciji posle nekoliko decenija, što će biti od velike važnosti za ceo sportski kompleks koji se nalazi u samom centru sela.

kikinda, fotografija, stadion, ki, 1

''Sada smo u fazi spoljnih radova, sanacija krova je završena, radi se na zameni stolarije i na postavljanju izolacije. Tada ćemo preći na drugu fazu koja podrazumeva unutrašnje radove, što znači da će sve biti kompletno rekonstruisano od poda do plafona'' – kaže Dušan Marjanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Rusko Selo.

Pokrajinski sekretarijat za sport obezbedio je, na osnovu konkursa, pet miliona dinara za radove, dok će ostatak sredstava biti izdvojen nakon rebalansa gradskog budžeta Kikinde.

''To je naš klub zaslužio, imali smo i proslavu sto godina fudbala u Ruskom Selu, ali je i objekat koji se sanira izgrađen još davnih osamdesetih godina i od tada nismo imali veća ulaganja'' – dodaje Marjanović.

Rekonstrukcija objekta na fudbalskom stadionu bio je jedan od prioriteta za ovu godinu, tako da se već uveliko kreiraju planovi za narednu sezonu, koji će se odrediti nakon razgovora sa predstavnicima Mesne zajednice i meštana.

''Sve ono što Rusko Selo i njegovi žitelji smatraju da je za kvalitet života bolje i potrebno, realizovaćemo do kraja godine, ali i započeti određene projekte koje ćemo sigurno naredne godine zajednički realizovati'' – smatra Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Fudbalski klub ''Crvena zvezda'' iz Ruskog Sela takmiči se u Vojvođanskoj ligi – istok, a na osnovu određenih ulaganja i restruktuiranja, klub je na gornjem delu tabele i prikazuje vrlo dobre partije na terenu.