Robert de Niro, Margo Robi i Kristijan Bejl u šokantnoj priči: Film koji je nastao tokom jedne večere (FOTO/VIDEO)

06.10.2022

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Radnja je smeštena u tridesete godine prošlog veka i prati prijatelje koji svedoče ubistvu, čime postaju glavni osumnjičeni za izvršenje

Robert de Niro, Margo Robi i Kristijan Bejl u šokantnoj priči: Film koji je nastao tokom jedne večere (FOTO/VIDEO)
profimedia-0726455141 - Copyright Film "Amsterdam"/Profimedia

Od večeras u domaćim bioskopima počinje da se prikazuje dugoočekivano ostvarenje istaknutog reditelja Dejvida O. Rasela „Amsterdam“, čija će se specijalna projekcija održati u Cineplexx UŠČE, s početkom u 19 časova.

Donekle kao lična priča samog reditelja, kako Rasel ističe, "Amsterdam" je u osnovi film o prijateljstvu i ljubavi.

Film "Amsterdam" Promo/MCF
 

- Bilo je mnogo scenarija koje smo pisali tokom perioda od četiri godine. Imali smo čitavo bogatstvo materijala koje je bilo interesantno. Bazirano je na fascinantnoj i šokantnoj istoriji, ali znali smo da želimo da u srcu priče bude reč o prijateljstvu koje će se publici svideti i onom koje volimo da vidimo u filmovima - otkriva reditelj.

Film "Amsterdam" Promo/MCF
 

Radnja ovog filma smeštena je u tridesete godine prošlog veka i prati prijatelje Barta i Harolda koji svedoče ubistvu, čime postaju glavni osumnjičeni za izvršenje. Naknadno, otkriva se jedna od najneverovatnijih zavera u modernoj američkoj istoriji.

Film "Amsterdam" Promo/MCF
 

Ideja o ostvarenju punom komičnih, ali i istorijskih činjenica, nastala je između reditelja Dejvida Rasela i glumca Kristijana Bejla, tokom jedne večere. Zajedno su radili na filmovima "Američka prevara" i "Bokser", za koji je Bejl ovenčan nagradom Oskarom za najbolju sporednu ulogu.

Film "Amsterdam" Promo/MCF
 

- Uvek postoji velika žurba sa snimanjem filmova i to je obično zbog finansija ili kad sami studiji žele da filmovi krenu u bioskope, ali sa ovim ostvarenjem uopšte nije bilo vremenskih ograničenja - napominje Bejl i dodaje:

- Sedeli smo i nabacivali pregršt ideja, a reditelj bi mi davao knjige u kojima bih pronalazio zamisli, kako bih mu potom donosio citate. Bilo je tu mnogo likova koji su se pojavljivali i nestajali, različiti ljudi koje smo sretali i koji su nas inspirisali.

Film "Amsterdam" Promo/MCF
 

- Kristijan je imao ogromnu magiju i posvećenost. Ovaj film ne bi ni postojao bez te saradnje. Bio je tu uz mene dok sam radio na scenariju i video je svaki nacrt - izjavio je Dejvid O. Rasel.

U filmu, pored Bejla, igraju Margo Robi, Robert de Niro, Džon Dejvid Vošington, Kris Rok, Majk Majers, Rami Malek i Tejlor Svift.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike