„Dečija nedelja” – Dan otvorenih vrata

RUMA – Pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba?!” ove sedmice se u našoj zemlji održava manifestacija „Dečija nedelja”, čiji je cilj skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svojih potencijala.

Rumske škole i vrtići pripremile su za ovu sedmicu bogat program koji obuhvata sve oblasti dečijeg stvaralaštva, kao i brojne sportske aktivnosti.

U Gradskoj kući u Rumi povodom “Dečije nedelje” upriličen je i tradicionalni Dan otvorenih vrata, a mališane iz osnovnih škola širom rumske opštine ugostile su predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i zamenica Biljana Popović Jovanović. Uz druženje, prigodno posluženje, deci su uručeni i pokloni u vidu školskog pribora, bojanki, slikovnica i društvenih igara.

Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

“Ove godine je veoma lep slogan „Šta detetu treba da raste do neba?!”. Ja smatram da detetu treba samo malo pažnje i ljubavi da bi zaista izraslo do neba, a naša dužnost jeste da im obezbedimo sve neophodne i potrebne uslove za bezbrižno i zdravo detinjstvo i odrastanje. Takođe, moramo im obezbediti što bolje uslove školovanja, što bolje uslove rada za njihove učitelje, kasnije nastavnike, da škole budu funkcionalne i uređene, da im obezbedimo udžbenike, kvalitetan program nastave kako bi oni stekli što više znanja, koje će im kasnije biti neophodno u odrastanju i u životu”, poručila je predsednica Ćirić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.