Doručak koji sva deca obožavaju: Napravite domaći žu žu, sve će se pojesti

Ukusan doručak za sve

Sastojci:

1 kg brašna
200 ml jogurta
300 ml tople vode
100 ml ulja
150 gr margarina ili putera
1 kašika šećera
1 kocka svežeg kvasca
3 jaja cela + 1 žumance (belance se koristi za premazivanje)
4 kašičice soli
Priprema

Jogurt, 100ml vode, kvasac i kašiku šećera pomešajte i ostavite da nadođe. U 1 kg brašna dodajte 3 jaja, 1 žumance, 200 ml tople vode, 100 ml ulja, so i nadošao kvasac. Umesite glatko testo i ostaviti da odstoji (da se masa duplira).

Izvadite nadošlo testo na brašnom posutu površini,  pa ga podeliti na 4 jufke. Svaku jufku istanjite oklagijom na veličinu velikog  pleha, margarin ili puter otopite i premažite rastanjene jufke (poslednju ne treba mazati).

Ređajte rastanjeno testo jedno preko drugog, zatim ga isecite u kocke veličine 3 x 3 cm i ređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite svaku kocku umućenim belancetom i pospite susamom.

Žu-žu pecite u rerni zagrejanoj  na 200 stepeni oko 25 minuta.

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.