Problemi u Majdanpeku: Deponija je u sklopu rudnika i otpad se odlaže pod zemlju 1Martin Bežinarević/Foto: 1 od 5 miliona

Odbornik u SO Majdanpek Martin Bežinarevć je nastavljajući seriju sastanaka sa direktorima opštinskih javnih preduzeća razgovarao sa direktorom JP za puteve i građevinsko zemljište. Odlaganje otpada bilo je tema kojoj je posvećena naročita pažnja.

Motiv za inicirane sastanke sa direktorima opštinskih javnih preduzeća odborniku u SO Majdanpek i kopredsedniku pokreta 1 od 5 miliona, Martinu Bežinareviću kako sam kaže je da se kroz ove razgovore vidi “kakve sve probleme ima opština Majdanpek i sam grad”.

-Na samoj sednici je razgovor nemoguć, zato moramo makar nakon sednice da razgovaramo kako bi dobili odgovore na određena pitanja – objašnjava Bežinarević.

On je danas bio na sastanku sa v.d. direktora Javnog preduzeća za puteve i građevinsko zemljište u Majdanpeku, Ivanom Nikolićem, nakon koga je izrazio zabrinutost za samo odlaganje otpada u Majdanpeku.

-Ono što mi je gospodin Nikolić objasnio jeste da je deponija u Majdanpeku zapravo u sklopu rudnika te da se otpad, kao i u celoj Srbiji samo odlaže pod zemlju. Kada je u pitanju plastična ambalaža koja se odlaže u posebne kaveze, nemačka kompanija koja je tu ambalažu otkupljivala, je napustila Srbiju. To znači da je Srbija ostala bez regulisanog načina odlaganja plastične ambalaže i ona se već duže vreme samo gomila. Kako ne bi plivali u plastičnom otpadu, država mora hitno da reaguje – zaključuje Bežinarević.

Prilikom razgovora Nikolićem, odbornik Bežinarević pitao je i za spornu parcelu 624/1 na kojoj je kineska kompanija izgradila objekat.

-Vršilac dužnosti direktora mi je rekao da po njegovim saznanjima to zemljište nije građevinsko te da se u katastru vodi samo kao „zemljiše“ i to u vlasništvu Srbije, ali je naglasio da ne zna da li je država to nekome dala na korišćenje ili ne – preneo je odgovor Martin Bežinarević.

Prema rečima Bežinarevića JP za puteve i građevinsko zemljište bilo je jedino preduzeće koje su odbornici opozicije pohvalili na prethodnoj sednici Skupštine opštine Majdanpek.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari