Gradonačelnik Zrenjanina najavio realizaciju mnogobrojnih projekata u Melencima

ZRENJANIN – Kada je reč o jednom od najvećih sela na teritoriji Banata, o naseljenom mestu Melenci, onda su i prateći problemi kompleksniji, ovim rečima svoju današnju posetu ovom mestu, u okviru aktivnosti lokalne samouprave „Da nam sela budu bliža“ započeo je gradonačelnik Simo Salapura.

Gradonačelnik je zajedno sa saradnicima prvo održao sastanak u Mesnoj zajenici, a nakon toga posetio poljoprivredno gazdinstvo braće Slijepčević “MPV Agrar” i fudbalski klub „Rusanda“.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura  je  u izjavi medijima rekao da je u Melencima mnogo urađeno, ali i da meštane ovog sela u narednom periodu očekuju realizacije još nekih projekata

“U prethodnom periodu izbušili smo bunar za unapređenje vodosnabdevanja, asfaltirali smo oko 600 metara Čapajeve ulice, ostalo je da se asfaltira još 9 kilometara putne mreže i to je nešto što će ući u planove za naredni period. Takođe, ponosni smo zbog otvaranja vrtićke grupe, renoviranja dvorišta škole, ali ima i niz projekata koji su u procesu finalizacije, kao što je sportska infrastruktura. U završetak stadiona treba uložiti dodatna sredstva, jer u fudbalskom klubu trenira oko stotinu dece i ovakav kvalitetan objekat, kao što je u Melencima, ne postoji nigde na teritoriji grada Zrenjanina, kada su u pitanju naseljena mesta. Zajedno smo, sa Pokrajinskim sekretarijatom, izdvojili značajna sredstva, 12 miliona dinara za zamenu kotla u osnovnoj školi, što će umnogome unaprediti sistem grejanja”, rekao je još gradonačelnik i osvrnuo se i na kanalizacioni problem. Oko trećina sela je pokrivena kanalizacionom mrežom, i taj projekat treba da se inovira, i da se nastavi sa njegovom realizacijom u narednom periodu. Takođe, u okolini Melenaca  su i banatske vetrenjače i to je nešto, zajedno sa Banjom Rusandom, što treba prepoznati kao turistički potencijal”- prokomentarisao je gradonačelnik Salapura.

Gradonačelnik je, nakon obilaska poljoprivrednog gazdinstva braće Slijepčević, ocenio da je ovo porodica gde svi rade zajedno, obrađuju velike površine i da je ovo još jedan u nizu pokazatelja da se i pored svih izazova, uz podršku države u selu može opstati i uspešno se baviti poljoprivrednom proizvodnjom.

Najstariji brat, Vidoje, proizvodnju složno organizuje s Milanom i Perom i navodi da obrađuju oko 600 jutara zemlje.

“Proizvodimo kukuruz, pšenicu i suncokret, a ove jeseni posejali smo i uljanu repicu, imamo 60 kooperanata, izgradili smo magacin i stovarište, i povećavamo kapacitete, iz godine u godinu. Takođe, koristili smo bespovratna sredstva za poljoprivredu iz programa IPARD, gde smo nabavili mehanizaciju, koristimo subvencije Ministarstva za poljoprivredu, ali i Pokrajine”, navodi Vidoje Slijepčević.

Predsednica Saveta MZ Melenci Ivana Stojkov istakla je dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

“Na sastanku smo izneli probleme u vezi s komunalnim potrebama, pronašli smo  neka zajednička rešenja, direktori javnih preduzeća su nam ponudili njihova rešenja. U junu ove godine pušten u funkciju novi izbušeni bunar, i od tada nemamo više problema sa vodosnabdevanjem. U narednom periodu, za sve građane koji budu zainteresovani, zajedno s JKP “Čistoća i zelenilo” organizovaćemo nabavku kanti za odnošenje smeća po povoljnijim cenama, tako da ćemo na taj način pomoći i radnicima koji to smeće odnose”-  navela je  Stojkov.

“To su ozbiljni i skupi projekti kojima će se grad pozabaviti i to je nešto što je u planu za naredni period. U završnoj fazi je takođe i gasifkacija škole, a u planu je proširenje prostora za jaslenu grupu, jer se u selu svake godine rodi više od šezdesetoro dece”, kazala je predsednica Saveta mesne zajednice.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.