Obuke nastavnika za inkluzivno obrazovanje 1Izvor: mpn.gov.rs

U okviru projekta „Unapređeni ravnopravni pristup i završavanje preduniverzitetskog obrazovanja za decu kojoj je potrebna dodatna obrazovna podrška – Učimo svi zajedno”), realizuje se onlajn obuka „Nastavnici kao nosioci kvalitetnog obrazovanja za svu decu“.

Cilj obuke je unapređivanje kompetencija nastavnika za inkluzivno obrazovanje i primenu savremenih principa inkluzivne pedagogije.

Obuka je rešenjem ministra akreditovana kao program obuke od javnog interesa i postavljena je na Nacionalni obrazovni portal Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

U ovaj program obuke uključeno 4.037 zaposlenih iz 200 škola sa teritorije cele Srbije koje učestvuju u projektu, a do sada je obuku uspešno završilo 3.414 učesnika.

U duhu projekte „Učimo svi zajedno“ i posvećenosti sistema obrazovanja razvoju, dobrobiti i obrazovnoj i socijalnoj inkluziji svakog deteta, svi učesnici koji su završili ovaj prvi modul u narednom periodu će nastaviti da se stručno usavršavaju u oblasti inkluzivnog obrazovanja kroz još dva modula obuke, čime će do kraja projekta ostvariti ukupno 64 akreditovana boda stručnog usavršavanja.

Projekat sprovode Ministarstvo prosvete i UNICEF uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari