Loznički maratonac stigao u rumunski manastir Jaši: Trčao za lečenje osmogodišnjeg dečaka 1Foto: aleksandarkikanović.com

Put rumunskog manastira, gde počivanju mošti Svete Petke, Aleksandar Kikanović je krenuo 4. septembra iz Krupnja i posle pređenih oko 1.150 kilometara stigao na cilj. Na humani maraton odlučio se da bi skrenuo pažnju javnosti na pomoć koja je potrebana za lečenje obolelog osmogodišnjeg Aleksandra Džavrića sa Kosova i Metohije.

“Vreme nije bilo loše, i ako ne računam žuljeve, koji su prateća pojava kada se iz dana u dan istrči po jedan maraton, i to što sam izgubio nekih 13 kilograma, sve je bilo dobro. Najbolje će biti ukoliko sam uspeo da animiram ljude da podrže mog imenjaka i pošalju SMS poruke za njegovo lečenje” kazao je Kikanović.

Planira da ovog vikenda stigne u Loznicu i odmori posle još jednog poduhvata, sa kojim je broj pretrčanih kilometara u humanitrane svrhe, pomerio na oko 5.800 kilometara, što je nešto više od 140 istrčanih maratona, pišu Lozničke Novosti.

Svi koji žele da pomognu lečenje malom Aleksandru Džavriću, mogu to učiniti slanjem SMS 1286 na broj 3030.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari