Mitrovica na „Expo real“ sajmu investitora u Minhenu

SREMSKA MITROVICA – Grad Sremska Mitrovica i ove godine uzeo je učešće na minhenskom sajmu nekretnina i investitora “EXPO REAL”,jednom od najvećih i najposećenijih sajmova ovog tipa u svetu. Na štandu Razvojne agencije Vojvodine, Mitrovica je putem virtualne tehnogolije (VR) ponudila investitorima dva projekta za budućnost i dalji razvoj grada. 
Foto: Grad Sremska Mitrovica

Prvi je Regionalni centar za održivi razvoj, koji će se baviti istraživanjima, edukacijama i inovacijama u oblasti novih tehnologija za navodnjavanje, obukom operatera za upravljanje otpadnim vodama i logističkim centrom za upravljanje biomasom.

Drugi projekat je Turističko-arheološki kompleks „Glacov salaš“, sa objektima za obuku domaćih i stranih studenata, objektima za radionice i arheološka istraživanja, sa urbanim mobilijarom i smeštajnim kapacitetima.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Prema rečima Petra Samardžića zamenika gradonačelnice ovakvi sajmovi, koji okupljaju investitore iz celog sveta, idealna su prilika da se ponude projekti za čiju realizaciju su potrebni strani partneri.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Stoga je Grad Sremska Mitrovica pripremio i inovativni model prezentacije projekata putem VR tehnologije. Samardžić je dodao da je zadovoljan atraktivnošću štanda Razvojne agencije Vojvodine, te očekuje uspešan nastup na sajmu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.