Maja Gojković otvorila Art market u Budimpešti 1Foto: Beta/Ministarstvo kulture i informisanja/Dario Konstantinovic

Ministarka kulture i informisanja Srbije, Maja Gojković, otvorila je u Budimpešti Art market na kojem je Srbija specijalni gost i izjavila da je njeno ministarstvo spremno za dalje jačanje medjunarodne saradnje u kulturi.

Gojković je ocenila da su nastupi Srbije na svetskim smotrama ove godine, u prvom redu na Bijenalu u Veneciji i Trijenalu u Milanu, bili veoma uspešni.

„Kultura je najbolji način za spajanje i uzajamno razumevanje ljudi. Ona govori univerzalnim jezikom koji svi razumemo. Zato je i ova prestižna manifestacija (u Budimpešti) deo najsavremenijih tokova evropske i svetske umetnosti i kulture“, naglasila je ministarka.

U pratećem prgramu Art marketa biće predstavljeni radovi Marine Abramović i slike Mire Brtke.

U programu „Most Srbija“ uz dva umetnička projekta, Muzejski kvart, Izložbu savremene srpske fotografije, predavanja, tribine, performanse, mađarskoj publici se predstavljaju umetničke galerije iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, kao i radovi Đorđa Ivačkovića, Ane Vrtačnik, Andree Ivanović Jakšić, Uroša Đurića, Joškina Šiljana, Milije Čpajka, Đileta Markovića, Veljka Vujačića, Miće Stajčića, Nikole Markovića, Nine Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari