Najnovije vesti
Vesti Hronika
Ko je ocu ubici iz Vršca dozvolio da viđa dete

KO JE OCU UBICI DOZVOLIO DA VIĐA DETE?! "Blic" pozvao Centar za socijalni rad, oni nam zapretili KRIVIČNOM PRIJAVOM! Sud tvrdi: Borba za starateljstvo se vodila mimo nas

Marko B. otac koji je ubio svoju dvogodišnju ćerku i njegova supruga Suzana koju je psihički i fizički godinama zlostavljao bili su rastavljeni, a do danas Osnovnom sudu u Vršcu nije podnet zahtev za razvod braka ovih partnera, kao ni za starateljstvo nad ubijenom devojčicom, saznaje "Blic".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: Snežana Krstić, Društvene mreže / Ringier
.

Prema informacijama koje posedujemo, a šta nam je potvrđeno i u Osnovnom sudu u Vršcu, pred ovim sudom se nije vodila parnica za razvod braka roditelja devojčice koja je ubijena.

- Uvidom u sistem Osnovnog suda u Vršcu nema evidencije da je podnet zahtev za razvod braka, ali ni za starateljstvo nad dvogodišnjim detetom - kažu za "Blic" u Osnovnom sudu u Vršcu.

Oni dodaju da u takvim slučajevima, postupa Centar za socijalni rad.

Novinari "Blica" pokušali su da stupe u kontakt sa Centrom za socijalni rad u Vršcu i dobiju odgovore na pitanja da li su oni odredili da Marko B. viđa devojčicu i pod kojim uslovima, međutim na terenu im je kratko rečeno "da je istraga u toku", dok je direktorka ovog Centra Mirjana Knežević odbila da uopšte čuje naša pitanja. Samo je kratko redakciji "Blica" zapretila krivičnom prijavom.

Pročitajte još

Inače, uvidom u presudu kojom je pre sedam dana Marko B. osuđen zbog nasilja u porodici "Blic" je došao do saznanja da je Centar za socijalni rad obavešten o nasilju, te i da je postupao u tom slučaju.

Marko je inače imao i zabranu prilaska u odnosu na ženu, a presudom koja je pre sedam dana doneta on je osuđen uslovno na godinu dana sa rokom provere od tri godine.

Takođe mu je određena mera zabrane obaveznog psihijatrijskog lečenja zbog meštovitog poremećaja ličnosti.

Inače, rođaka majke ubijene devojčice, rekla je reporterima "Blica" da je Marko B. juče dobio juče dobio starateljstvo nad detetom ubio svoje dete, dok je njegova koleginica ispričala da je uzeo slobodan dan da "bi bio sa ćerkicom".

Podsetimo, Marko B. ugušio je svoju dvogodišnju ćerkicu, a potom izvršio samoubistvo u iznajmljenom stanu u Vršcu u kojem je stanovao,