Novi Sad dobija „ekstra“ zonu za parkiranje

20:10:00 05.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Centar grada dobiće još jednu - „ekstra” zonu za parkiranje, u kojoj će vozači moći da svoje automobile ostave samo sat vremena, za šta će morati da izdvoje 70 dinara.

Novi Sad dobija „ekstra“ zonu za parkiranje

Foto: Parking servis



Taj predlog, kako piše „Dnevnik“, naći će se pred odbornicima gradske Skupštine na narednoj sednici koja će biti održana 11. oktobra, a razlog za izmenu Odluke o javnim parkiralištima su izuzetno mali kapaciteti za parkiranje na atraktivnim mestima poput poslovnih centara, bioskopa, pozorišta i sl.

Predlogom odluke propisano je da se u ekstra zoni (mesta izuzetne atrakcije - poslovni centri, bioskopi, pozorišta i dr.) vreme parkiranja umesto na 120 minuta ograničava na 60 minuta, jer su ta parkirališta izuzetno opterećena, a kapaciteti mali, što potvrđuju analize i studija „Smart plan“, navedeno je u obrazloženju izmene Odluke o javnim parkiralištima.

U izmenjenom dokumentu nije precizirano koja parking mesta će se naći u „ekstra” zoni, ali se pretpostavlja da je reč o prostorima na Bulevaru Mihajla Pupina i u ulicama Ilije Ognjanovića, Ignjata Pavlasa, Narodnih heroja, Jevrejskoj, te okolini Trifkovićevog trga i Pašićeve ulice.

Naredne sedmice biće poznate i izmene sadašnjih zona, odnosno koja će parkirališta preći iz „crvene” u „ekstra” zonu, kao i iz „crvene” u „plavu” i obrnuto.

Izmene odluka u skladu su sa „Smart planom”, koji je izradio Fakultet tehničkih nauka pre oko tri godine, s predlogom o osnivanju novih gradskih zona, gde se preporučuje i izgradnja novih garaža. Očekuje se da će izmene ubrzati oslobađanje parking mesta u centru grada gde je inače velika gustina saobraćaja.



Izvor: novisad.com, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.3 mb
Vetar: 5 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?