Prezentacija "Arheologija zvuka - savremeni zvuk nasleđa" sutra u Muzeju Vojvodine

Prezentacija "Arheologija zvuka - savremeni zvuk nasleđa" održaće se u četvrtak, 6. oktobra, u Muzeju Vojvodine.

Program se organizuje u okviru pratećeg programa izložbe "San neolitske noći", a tema je susret arheologije sa savremenom umetnošću i muzikom.

Na prezentaciji će učestvovati kompozitor i istraživač Ljubomir Nikolić, kao i etnomuzikolog i multiinstrumentalista Bojan Milinković.

Prezentacija će biti sastavljena iz tri dela, a prvi deo će sadržati neobičnu muzičku izvedbu na retkim praistorijskim instrumentima i njihovim rekonstrukcijama starim 19.000 godina u kombinacijii sa novim tehnologijama.
 
Potom će biti prikazane kratke prezentacije o arheolgiji zvuka i na kraju radionici starih instrumenata gde će realizatori pokazati kratku demonstraciju instrumenata.
 
Nikolićeva muzika ima posebnu atmosferu, gde praistorijski instrumenti "oživljavaju" u savremenom kontekstu, kao rezultat upornog istraživanja i eksperimentisanja, a kompozitor daje uvid u svoja istraživanja i terenski rad. 
Pored osnovnih informacija iz arheologije i muzičke arheologije, prezentacija i radionica će obuhvatiti sledeće segmente: rekonstrukciju instrumenata, prikupljanje zvučnih objekata, generisanje, montažu i strukturiranje zvukova, "reinterpretaciju" praistorijskih zvukova korišćenjem analognih sintisajzera i audio-reaktivni vizual.
 
Prezentacija počinje od 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič