Dečja nedelja u vršačkom NP Sterija

VRŠAC – Narodno pozorište „Sterija“ kao društveno odgovorna ustanova i institucija kulture koja aktivno radi na razvijanju najmlađe pozorišne publike i njenoj edukaciji takođe je uzelo učešće u ovoj akciji skretanja pažnje na značaj razvijanja pažnje i poštovanja spram prava dece.

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje 2022. pripremljen je bogat i raznovrstan program koji je ove godine kreiran sa posebnom pažnjom prema deci koja žive na selu, imajući u vidu da je taj deo populacije mnogo ređe nego onaj iz gradskih sredina ima priliku da uživa u pozorišnim događajima.

Zato će u sredu 05. oktobra sa početkom u 12 časova biti organizovano gostovanje Narodnog pozorišta „Sterija“ u Uljmi gde će vršački glumci izvesti predstavu „Tri praseta“ po tekstu Milivoja Mlađenovića u režiji Bogdana Jankovića.

U četvrtak 06. i u petak 07. oktobra u 10 i 12 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta „Sterija“ biće izvedena najnovija vršačka predstava za decu „Mačka u čizmama“ po tekstu Peđe Trajkovića u adaptaciji i režiji Miodraga Dinulovića.

U nedelju 9. oktobra sa početkom u 11 časova program obeležavanja Dečje nedelje biće zatvoren izvedbom predstave „Ježeva kućica“ po tekstu Branka Ćopića u adaptaciji i režiji Bojane Ivanov-Đorđević i u produkciji Edu teatra Vršac.

„Pozivamo našu najmlađu publiku, porodice sa decom, ali i sve one koji o deci brinu da u što većem broju dođu na najavljene događaje, ne bismo li zajedno skrenuli pažnju na važnost zajedničkog rada u domenu razvijanja boljeg okruženja za decu, a samim tim i ostatak populacije“, saopštilo je NP Sterija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.