Dostupni linkovi

Akcije Tvitera rastu dok Mask predlaže da se završi dogovor


UKRAINE-CRISIS/MUSK
UKRAINE-CRISIS/MUSK

Akcije Tvitera su porasle 4. oktobra nakon što je milijarder Ilon Mask (Elon Musk) predložio da nastavi sa preuzimanjem ove platforme društvenih medija po ceni od 54,20 dolara po akciji, javlja Rojters.

Akcije su skočile preko 22 odsto i završile na 52,00 dolara nakon što je prijava hartija od vrednosti pokazala da Mask namerava da nastavi sa svojom aprilskom ponudom od 44 milijarde dolara za preuzimanje Tvitera.

Kompanija Tviter je potvrdila da je primila pismo od Ilona Maska koji želi da kupi tu društvenu platformu. Mask želi da kompaniju kupi po ceni dogovorenoj u aprilu i koja iznosi 54,20 dolara po akciji, preneo je AFP.

"Primili smo pismo. Namera kompanije je da završi ovu transakciju po definisanoj ceni", objavila je grupa iz San Franciska na Tviteru.

Mask i predstavnici Tvitera trebalo je da se nađu pred sudom ovog meseca, a Tviter je tražio nalog kojim bi se Masku naložilo da ispuni svoj dogovor od prošlog aprila za kupovinu kompanije po dogovorenoj ceni.

Mask je raskinuo dogovor u avgustu, rekavši da je prevaren u vezi sa brojem neželjenih naloga na Tviteru.

Mask je izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Inc.

Tesline akcije su pod pritiskom otkako je Mask pristao da kupi Tviter, a investitori su zabrinuti koliko bi deonica proizvođača automobila mogao da proda da bi finansirao kupovinu.


Mogućnost da bi Mask mogao da ispuni svoj dogovor zaštitila je cenu akcija Tvitera poslednjih meseci od pada akcija drugih kompanija društvenih medija usred široke rasprodaje na Volstritu usled zabrinutosti zbog porasta kamatnih stopa i slabe ekonomije.

XS
SM
MD
LG