Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
IMAMO PRVE "NULERICE" Ovi kandidati na izborima nisu osvojili ni jedan glas

IMAMO PRVE "NULERICE" Ovi kandidati na izborima nisu osvojili ni jedan glas

Dok, na jednoj strani, najjači kandidati i stranke sabiraju hiljade, pa čak i stotine hiljada glasova, na drugoj su oni koji nemaju šta da broje. Ali bukvalno.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Izbori BiH Foto: Miomir jakovljević / Ringier
Izbori BiH

Izgleda da i na ovim izborima u BiH imamo neslavne rekordere, stoodstotne gubitnike, luzere koji imaju okruglo - nula glasova. Dakle, iz nekog razloga nisu glasali ni sami za sebe, piše Srpskainfo.

Istina, CIK BiH još nije prebrojala sve glasove, ali sve su prilike da se ništa bitno neće promijeniti do kraja. Za sada, u Republici Srpskoj postoje dva kandidata za Narodnu skupštinu, iz dve stranke, koji još nemaju ni jedan glas. Tačnije, dve dame.

Pročitajte još

Prva je Dragica Cvijanović koja je bila kandidat stranke "Naša priča Republika Srpska" iz dobojske izborne jedinice. Reč je o partiji čiji je kandidat za predsednika Srpske bio Zoran Kalinić. Onaj Kalinić kome su, kako tvrdi opozicija, pripisivani glasovi Jelene Trivić.

Druga "nulerica" trenutno je Milica Radić, kandidat za poslanika u NSRS iz zvorničke izborne jedinice na listi Saveza za novi politiku. Osnivač te stranke je Zoran Mastilo, bivši kontroverzni direktor Fonda PIO RS.