Preminula zvezda kantri muzike Loreta Lin

Loreta Lin, ćerka rudara i žena krijumčara alkohola, koja je postala jedna od najvećih američkih zvezda kantrija i vodeća feministkinja, umrla je u utorak u 91. godini.
Vest je objavila njena porodica na Tviteru.
 

Lin je umrla u svom domu u Hurikejn Milsu u Tenesiju, saopšteno je.

"Naša predraga mama, Loreta Lin, mirno je umrla ovog jutro, 4. oktobra, u snu na svome voljenom ranču u Hurikejn Milsu", pisalo je.
 
U dominantno muškom svetu kantri muzike 1960-ih i 1970-ih, Lin je izgradila reputaciju feminiskinje sa sela koja je bila podjednako odvažna i talentovana da piše svoje pesme. U pesmi „Rated X“ pevala je o nejednakosti u odnosu muškarca i žene, a pesma „The Pill“ slavila je seksualnu slobodu koju je ženama omogućila kontracepcija. Takođe je pevala o promiskuitetnim muškarcima – temi o kojoj je i lično znala.
 
Lin je jednom rekla novinaru da su radio stanice zabranile 14 njenih pesama.
 
"Nisam bila prva žena u kantri muzici", rekla je časopisu Esquire 2007. godine. 
 
"Bila sam samo prva koja je stajala tamo i govorila što je mislila, govorila o čemu je život. Ostale su se bojale", rekla je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.