U Pančevu obeležena Nacionalna nedelja dojenja

PANČEVO – Služba polivalentne patronaže, Služba za zdravstvenu zaštitu žena, Služba za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Pančevo, u saradnji sa Opštom bolnicom Pančevo i Zavodom za javno zdravlje Pančevo danas su u Narodnoj bašti obeležili Nacionalnu nedelju dojenja.

Nacionalna nedelja dojenja se obeležava uvek 40. nedelje u godini, kao sinonim za trudnoću koja traje 40 nedelja.

Događaju su prisustvovale trudnice i majke koje uspešno doje svoje bebe, koje su ovom prilikom imale mogućnost da čuju važne činjenice o značaju dojenja za pravilan rast i razvoj dece, blagodati za samu majku, kao i o svim ostalim prednostima majčinog mleka.

 

 

Na ovaj način su buduće mame na licu mesta mogle da vide kako izgleda dojenje, kao i da međusobno razmene iskustva i praktične savete o dojenju sa već ostvarenim majkama koje doje i zdravstvenim radnicima čiji je delokrug rada dojenje.

Svojim prisustvom ovo obeležavanje Nacionalne nedelje dojenja podržale su direktorka Doma zdravlja Pančevo dr Zorica Sokić i direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Ljiljana Lazić.

Dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje kaže da su ovom akcijom želeli da stave akcenat na to koliko je značajno da mame doje svoje decu.

“Korist je dvostruka: bebe na taj način dobijaju zdravu hranu sa vitaminima i svim drugim zaštitnim faktorima koji se nalaze u majčinom mleku. S druge strane, to je i velika korist i za majku koja kroz dojenje štiti i svoje zdravlje i prevenira mnoge bolesti. Zato mi apelujemo na majke da shvate koliko je bitno da doje svoju decu i da ih doje što duže”, rekla je dr Ljiljana Lazić.

 

 

Dr Zorica Sokić, direktorka Doma zdravlja Pančevo kaže da je baš Narodna bašta odabrana za mesto današnje akcije zbog velikog broja majki s bebama koje ovde svakodnevno dolaze.

„Narodna bašta je najprirodnija sredina gde ćete naići na mame sa bebama ili trudnice koje tu rado šetaju. Okupili smo se kod klupe za dojenje, ali majke svoje bebe ne moraju hraniti samo na toj klupi, već to može biti bilo gde. Dojenje je najprirodniji, najzdraviji i najekonomičniji način ishrane“, rekla je dr Zorica Sokić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.