Pencil suknja: Kako izabrati savršen model i kako ga kombinovati? Otkrivamo vam kompletan vodič!

by | oktobar 4, 2022
pencil suknja

Pencil suknja predstavlja onaj komad odeće prikladan za sve prilike- od posla, preko žurki do šetnji gradom. A evo i kako je kombinovati, uz zavisnosti od prilike.

„Olovka“ suknja  je nezaobilazan i osnovni element garderobe za dame. Legendarni stil je pre sedamdesetak godina kreirao veliki modni kreator Christian Dior. Od tada, pencil suknje nisu izgubile vodeću poziciju. Ne samo da savršeno naglašavaju siluetu, već su i pogodne za bilo koji događaj, bilo da je to zvanični sastanak ili zabava. Zajedno sa stilistom odlučili smo da otkrijemo na šta treba obratiti pažnju pri odabiru pencil suknje i koji je najbolji način da kombinujete ovaj model kako biste izgledali savršeno, u svakoj prilici.

Pencil suknja- kako izabrati idealan model

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju pri izboru suknje je kroj. Na pravilno odabranom modelu neće biti nabora, a suknja neće ometati vaše pokrete. Posebnu pažnju treba obratiti na rez: on mora biti prisutan, inače će vam biti izuzetno nezgodno da napravite čak i mali korak.

Istovremeno, rez ne bi trebalo previše da izlaže noge i da, kao rezultat, izgleda vulgarno. Kada probate suknju, pokušajte da hodate u njoj, pa čak i da sednete. Dobro odabrana „olovka“ suknja treba da bude od guste tkanine i da istakne vašu figuru.

Kako kombinovati teksture?

„Olovka“ suknja je oličenje lakoničnog i uzdržanog izgleda, ali uvek možete eksperimentisati sa dezenom, bojom i materijalom. Za hladnu sezonu odlučite se za toplu kariranu suknju, koja će vam omogućiti da kreirate udobne i organske kombinacije sa džemperima od velikog pletiva ili oversized džemperima. Pažljivije pogledajte karirane suknje u osnovnim nijansama – takvi modeli će se savršeno uklopiti u svakodnevni izgled.

Svetle šeme boja ne mogu a da ne privlače pažnju i pogodnije su za neformalno okruženje, ali možete prebaciti look na zvanični ton odabirom stroge obične jakne.

Vredi eksperimentisati sa udobnom poslovnom „olovka“ suknjom do kolena. Oštra boja senfa čini klasiku dostupnim za ultramoderan dnevni izgled i večernji izgled za kafić ili filmsko veče sa prijateljem.

Suknje u kojima izgledamo vitkije: Birajte ovih 5 modela!

Pencil suknja i idealna dužina

Dužina suknje može varirati, ali klasičnom opcijom se smatra dužina do sredine kolena – ovo je univerzalno rešenje pogodno za devojke bilo koje visine i građe. Zahvaljujući jednostavnom kroju, možete poboljšati izgled kombinovanjem elemenata iz različitih stilova.

Ovakva suknja idealno će se kombinovati sa sofisticiranim klasicima, bilo da se radi o predimenzioniranim košuljama, džemperima ili prevelikim jaknama. Ona može naći svoje mesto u kompletu sa sportskim topom, velikim džemperom ili kardiganom. Prilikom izbora cipela obratite pažnju na modele koji ne narušavaju vaše proporcije. Kada je u pitanju poslovna odeća, zaustavite se na crnim sakoima koji prate liniju tela- oni ne samo da elegantno dopunjuju imidž, već i izdužuju figuru.

Suknju ne bi trebalo da kombinujete s previše otvorenim majicama i bluzama- bolje je dati prednost diskretnim stvarima, na primer, jednostavnim košuljama ili rolkama. „Olovka“ suknja se dobro slaže sa skraćenim jaknama do struka. Ova kombinacija vam omogućava da pokažete obline, uz zadržavanje uzdržanog stila. Da biste dodali prilično strogu sliku sofisticiranosti, vredi dopuniti komplet cipelama sa stabilnim petama ili modelom „kitten“ pete.

Kožna „olovka“ suknja visokog struka će izgledati sjajno sa običnim bluzama i rolkama, slobodno je integrišite u poslovni izgled sa belim košuljama.

Ne zaboravite na minimalističke dodatke koji će sigurno upotpuniti vaš izgled. Dakle, minđuše od veštačkih bisera i mali privezak, uprkos svojoj lakoći, povoljno dopunjuju čak i složen set odeće, naglašavajući detalje looka.

Uredan i diskretan nakit idealan je za svaku situaciju, bilo da je u pitanju poslovni sastanak koji zahteva uzdržanost, ili veče u prijatnom društvu, kada ništa ne bi trebalo da odvlači pažnju od razgovora.

Pencil suknja je svestrana i višestruka stvar koja se otvara na svoj način u kombinaciji sa različitim stilovima. Ovaj model svakako vredi uvrstiti u svoju osnovnu garderobu – pomoći će vam da kreirate čitav niz svežih trendi izgleda i otkrijete svoju ličnost i lični stil.

 

Lepota i zdravlje JP Yim / Stringer via Getty Entertainment; Ernesto S. Ruscio / Stringer via Getty Entertainment; Ilya S. Savenok / Stringer via Getty Entertainment